El Festival de Cine de Terror 2016 projectarà curts gratuïts a la plaça de la Creu

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei creix fins als deu dies. Per primer cop durarà més d’una setmana: de divendres 11 de novembre al diumenge de la setmana següent. S’instal·larà una carpa a la plaça de la Creu que projectarà gratis curts de l’any passat.

La plaça de la Creu és el punt escollit per instal·lar la carpa // Arxiu - Jose Polo

La plaça de la Creu és el punt escollit per instal·lar la carpa // Arxiu – Jose Polo

De 12 hores a deu dies. Aquesta és l’espectacular crescuda que ha fet el que va començar sent una projecció de pel·lícules de terror durant 12 hores i ha acabat convertint-se en un autèntic festival. El 35è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei s’allargarà per primer cop més d’una setmana: de dissabte 11 de novembre fins al diumenge de la setmana següent, el 20.

D’aquesta manera, gairebé es multiplica per dos la durada: des del 2011, el festival s’allargava sis dies, de dimarts a diumenge, cosa que ja ampliava la durada dels cinc anys anteriors -quatre dies-. De fet, fins al 2001 només eren les 12 Hores de Cine de Terror, i de 2002 a 2005 eren tres dies.

Carpa al centre del poble per arribar a gent diferent

Aquesta ampliació va lligada a més activitats. Durant tots els dies del festival, s’instal·larà una carpa a la plaça de la Creu que projectarà gratis curtmetratges de la secció oficial de l’any passat. Pels organitzadors, la iniciativa és “un clar exemple” de la  voluntat del festival de “diversificació d’actes en els quals hi pugui participar gent que no és habitual en les sessions corrents de la Peni”. La carpa tindrà capacitat per a unes 30 persones i farà projeccions en sessions de tarda tots els dies, i els caps de setmana també al migdia.

El lema: les mutacions

El fil conductor del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2016 són les mutacions // Festival de Cine de Terror

El fil conductor del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2016 són les mutacions // Festival de Cine de Terror

El fil conductor d’aquest any seran les mutacions, coincidint amb els 30 anys de “The Fly” (La mosca), de David Cronenberg, que es projectarà. També hi estaran relacionades “X: The Man with the X-ray Eyes” i la pel·lícula sorpresa de les 12 hores. Per primer cop s’editarà un llibre relacionat amb el fil conductor del festival.

També s’ha donat a conèixer la pel·lícula inaugural: l’espanyola “La Madriguera”, que es projectarà per primer cop a Europa, divendres 11 de novembre. La cloenda, prèvia a les 12 Hores de Terror del cap de setmana, serà divendres 18 amb “The Neon Demon”, del “sempre polèmic” Nicolas Winding Refn que “serveix d’exemple pel lema d’aquest any: ser diferents ens fa únics”, segons el festival.

Sessions de cinema oriental, adaptades a minusvalies o solidàries

L’ampliació de les dates va lligada també a més activitats. Una de les que ha anunciat el festival és una sessió “trash, per riure i gaudir del cinema oriental més desenfadat” en col·laboració amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, en què es projectaran dues pel·lícules seleccionades al festival osonenc l’any passat.

També es col·laborarà amb l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) perquè els seus professors facin una xerrada-projecció per als alumnes de 3r i 4t d’ESO i per primer cop hi haurà una projecció per a persones amb minusvalies cognitives. Serà amb el curt Xmile, que el propi director “ha adaptat amb audiodescripcions, subtitulació i càpsules d’olor”, expliquen des del festival.

D’altra banda, la sessió infantil estrenada l’any passat “es transforma en una sessió solidària” en benefici a l’associació Gueopic d’ajuda a persones autistes. A més, es dividirà en dues parts en funció de l’edat i es projectaran curts fets per alumnes de l’escola de teatre La Cuquera. També s’ha arribat a un acord amb Renfe perquè qui vagi al festival tingui un 30% de descompte i el Gastroterror, en què restaurants de Molins de Rei fan plats especials relacionats amb el festival, s’amplia a altres municipis del Baix Llobregat i Barcelona.

Recomanacions personalitzades