La CUP lamenta els problemes per negociar amb el govern en aquest mandat

Una assemblea dels anticapitalistes a meitat de legislatura valora “les dificultats d’intentar negociar amb la sociovergència” els últims dos anys. Encaren el futur apostant per “un projecte valent per governar el 2019”. 

La CUP va fer balanç dels últims dos anys i va fixar els objectius de futur en una assemblea oberta // CUP Molins de Rei

La CUP va fer balanç dels últims dos anys i va fixar els objectius de futur en una assemblea oberta // CUP Molins de Rei

El govern de CDC i PSC no està obert a negociar. Això és el que va lamentar la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Molins de Rei en l’assemblea oberta de valoració dels dos anys de l’actual mandat. S’ha notat que des del 2015 la sociovergència suma majoria a la sala de plens i ja no han de buscar pactes puntuals amb l’oposició.

La CUP lamenta, per exemple, que el pla de de xoc social contra la crisi amb què es van presentar a les eleccions “no ha sigut escoltat pel govern”. Afirmen que, tot i això, durant aquests dos anys han “seguit fent propostes” per municipalitzar serveis i per la tarifació social. Els anticapitalistes admeten en un comunicat que “moltes han estat acceptades al ple”. Però, en canvi, critiquen que el govern no les ha acabat fent realitat, les ha rebaixat o s’han quedat encallades.

Posen com a exemple que el 2015 la sociovergència va comprometre’s a  “dialogar tot allò relacionat amb el model de gestió dels serveis municipals”. Però, en canvi, “s’ha incomplert reiteradament” amb l’intent de pujar les tarifes de l’aigua i amb els nous contractes de jardineria, neteja viària, recollida de residus, neteja d’equipaments i monitors esportius. La CUP no entén que s’hagin fet els nous contractes “abans de convocar la primera reunió per debatre el model de gestió”.

A l’assemblea oberta, celebrada al Casal Popular La Barrina el passat dissabte 17, es van reunir una trentena de militants, simpatitzants, regidors i exregidors al llarg de tot el matí. Hi havia consens en una idea: el govern sociovergent “ha intentat mantenir silenciats o aturats debats cabdals que s’han plantejat i demanat des de l’oposició”.

La mobilitat, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat i els residus, a banda de la mencionada municipalització i tarifació social, són els debats que creuen silenciats. “La política és també la valentia d’afrontar aquests debats, i no només la gestió tècnica del dia a dia”, assegura la CUP.

Objectius de futur

L’assemblea també va mirar al futur: de cara al que queda de legislatura i mirant alhora a les properes eleccions. La prioritat que va fixar l’assemblea: “una transformació de la vila i la societat” perquè siguin “més justes i redistributives”.

Entrant en matèria: posaran el focus a combatre l’encariment del lloguer, a la recuperació de l’espai públic “evitant la vinculació de l’oci i el carrer només al consum de productes”, a conscienciar en la sostenibilitat i el residu zero i, tal com han vingut fent, seguir apostant per la municipalització dels serveis. Es proposen, al mateix temps, “posar en qüestió la inactivitat del govern” davant dels “debats cabdals que s’haurien i s’hauran d’afrontar com a poble”.

En clau nacional, van decidir crear un grup de defensa del referèdum de l’1 d’octubre fent campanya pel ‘sí’. De fet, ja formen part de la plataforma ‘MdR pel Sí’, amb el mateix objectiu. Mirant més enllà, aposten per “un projecte valent per governar el 2019”.

Recomanacions personalitzades