L’Àrea Metropolitana de Barcelona rebutja pujar la tarifa de l’aigua a Molins de Rei

L’oposició revela aquesta maniobra del govern municipal després d’assabentar-se’n per un grup metropolità.

Aigua de la font de l’Ajuntament // Jose Polo

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha rebutjat, en el passat ple del mes d’abril, una pujada de les tarifes de l’aigua “proposada per l’Ajuntament de Molins de Rei a través del concessionari Aqualia”, segons han comunicat els partits de l’oposició al govern municipal -CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES- en roda de premsa.

Un augment del preu “d’un 9% de mitjana” que podria haver afectat els costos fixos i variables, segons han explicat aquests partits de l’oposició. L’increment del preu de l’aigua a Molins de Rei no s’aplicarà perquè l’AMB no ha trobat “motius suficients” per fer-la. Estava relacionat amb els costos que va suposar l’episodi de contaminació de l’aigua per Diuron.

L’oposició a la sociovergènia ha anunciat, en un acte conjunt, que el govern municipal no els havia informat de les seves intencions tot i haver preguntat específicament sobre el tema en més d’una ocasió. De fet, van assabentar-se’n a través del grup metropolità CUP-Poble Actiu.

“Hi ha hagut, com a mínim, dues tandes de comissions informatives, dues reunions de la comissió de serveis municipals i dos plens on aquest fet podria haver-se posat sobre la taula i el govern municipal ha optat per no fer-ho”, recriminen. Per això, consideren que la negociació de les tarifes s’ha produït “d’esquena a l’oposició”. I afegeixen: “Aquesta conducta impedeix la feina de fiscalització que l’oposició ha de realitzar a la tasca del govern i és un greuge a la salut democràtica”.

De fet, el govern municipal els ha informat després que el regidor de la CUP Molins de Rei, Josep Raventós, alertés de la situació a través de la xarxa social Twitter.

A més, recorden que a l’octubre del 2015 l’Ajuntament va crear, mitjançant un decret d’alcaldia, una taula per la revisió de les tarifes de l’aigua. Un òrgan que, de moment, no s’ha convocat mai.

“El govern, amb aquesta actitud, posa en entredit la utilitat de les comissions informatives, donat que demostra que accions de govern que tenen una clara implicació sobre l’economia dels vilatans no passen per aquestes”. Per tot això, CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES – que són tots els partits a l’oposició excepte el regidor no adscrit – han decidit no participar a les comissions informatives que el govern convoca com a prèvia al ple de maig.

Recomanacions personalitzades