L’aprovació dels contractes de neteja irrita a l’oposició

El govern municipal tira endavant els contractes de neteja de la via pública i recollida de residus i el de neteja d’equipaments sense passar per la comissió d’estudi sobre la municipalització i incorporant de forma sobrevinguda els dos expedients a l’últim ple municipal, fet que no agrada a la majoria de l’oposició.

Contenidors situats a l'Avinguda Barcelona // Jose Polo

Contenidors situats a l’Avinguda Barcelona // Jose Polo

El govern municipal format per CDC i PSC va incorporar com a punts sobrevinguts al ple municipal del mes de juliol  dos temes d’importància: el contracte mixt de neteja de la via pública i recollida de residus i el contracte de neteja d’equipaments municipals. Aquestes formes de fer van crear malestar entre la majoria de les forces de l’oposició.

Tant és així que, de forma inèdita en aquesta legislatura, els grups municipals de la CUP, ERC i Molins Camina van fer arribar un comunicat conjunt als mitjans de comunicació abans del debat. En el text és queixaven que s’arribava a aquesta situació per “la incapacitat del govern municipal de tramitar administrativament aquests serveis en el termini corresponent, donat que ambdós es trobaven en situació de pròrroga per un període prolongat”. Incidien en que la tramitació de punt sobrevingut no era “justificada” perquè “no és acceptable posar com a punts sobrevinguts dos contractes caducats i amb pròrrogues tan longeves com aquests dos”, segons ells.

D’altra banda, denunciaven que la comissió d’estudi dels contractes municipals creada al març encara no havia estat convocada i, per tant, aquests dos contractes no s’havien analitzat per aquest organisme. En aquest sentit, el regidor d’Espai Públic i Manteniment, Miguel Zaragoza (PSC), va defensar que ja s’havia avisat que aquests dos contractes no podrien passar per la recentment creada comissió donada la urgència de la seva tramitació. Aquest organisme havia d’estudiar, en cada cas, quin és el model més adient per cada servei municipal, si l’externalització o la municipalització

Segons aquests partits, la intenció de la sociovergència amb aquesta manera de fer és “eliminar el debat i donar continuïtat al model privatitzador, especialment greu en el cas del contracte de neteja d’equipaments municipals, i sense cap mena de respecte pels grups municipals que no formen part del govern”. La postura de la CUP, ERC i Molins Camina expressada durant el comunicat també va ser defensada al ple municipal, on finalment es van debatre i aprovar els dos serveis gràcies a la majoria absoluta del govern municipal.

Recomanacions personalitzades