Entitats i partits independentistes comencen la campanya pel sí al referèndum

Els grups locals de l’ANC i Òmnium han impulsat la plataforma ‘Molins de Rei pel Sí’ conjuntament amb els partits polítics independentistes de Molins de Rei: PDECat, CUP, ERC i MES. Coordinaran els actes a favor del sí a la independència abans que es creï una plataforma semblant a tot Catalunya.

Jaume Soler (President d'Òmnium Baix Llobregat), Jordi Romeu (representant de l'ANC a MdR pel Sí) i Lígia Espejo (Secretària Nacional del Baix Llobregat de l'ANC) van presentar la plataforma a la Federació Obrera // Jordi Julià

Jaume Soler (President d’Òmnium Baix Llobregat), Jordi Romeu (representant de l’ANC a MdR pel Sí) i Lígia Espejo (Secretària Nacional del Baix Llobregat de l’ANC) van presentar la plataforma a la Federació Obrera // Jordi Julià

El referèndum que els partits independentistes volen fer al mes de setembre encara no està convocat i no se’n sap la data exacta, però a Molins de Rei ja hi ha una plataforma per fer la campanya per demanar que es triï ‘sí’ en la votació.

S‘anomena ‘MdR pel Sí’ (Molins de Rei pel Sí) i ha estat una iniciativa conjunta dels grups locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC – Molins de Rei per la Independència) i Òmnium Cultural. La plataforma incorpora quatre partits polítics: PDECat, CUP, ERC i MES (Moviment d’Esquerres, el partit que va anar en coalició amb ICV a les darreres municipals).

A més de fer accions conjuntes i coordinar-se entre ells, també es busca que els diferents actes que organitzin els partits polítics pel seu compte estiguin englobats sota el mateix paraigua de la plataforma. Així, aquest mateix dissabte, quan ERC portarà Gabriel Rufián al barri del Canal, el cartell ja ha inclòs el logotip de ‘MdR pel Sí’.

Avançats a la resta

“A Molins de Rei sou molt espavilats i treballeu molt ràpid”, va dir a l’acte de presentació de la plataforma Lígia Espejo, membre del secretariat nacional de l’ANC pel Baix Llobregat. “Aquesta manera de treballar a Molins de Rei és la que estem buscant a nivell nacional: la unitat”, va afegir, explicant que igual que s’ha fet a Molins de Rei, es coordinaran els actes amb una imatge conjunta. No obstant, fins que el referèndum estigui convocat no es farà pública.

Una tesi compartida pel president d’Òmnium Baix Llobregat, Jaume Soler: “A Molins de Rei sou pioners perquè feu la presentació de la plataforma local abans que presentem la nacional”, va dir, elogiant el caràcter del municipi com a “referent” al Baix Llobregat pel qua fa a la independència.

Una vuitantena de persones, entre elles membres de les entitats i partits que la integren, van assistir a la presentació // Jordi Julià

Una vuitantena de persones, entre elles membres de les entitats i partits que la integren, van assistir a la presentació // Jordi Julià

“Transversalitat” i “unitat”

Integren ‘Molins de Rei pel Sí’ tres membres d’Òmnium i tres de l’ANC de manera permanent, juntament amb representants de cada partit. Una de les tres persones de l’ANC és Jordi Romeu (ex-regidor d’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei), que va presentar la plataforma aquest dimarts 6 de juny a la Federació Obrera davant d’una vuitantena de persones, entre elles membres dels partits i entitats que l’integren.

L’objectiu és la “transversalitat” i la “unitat”, segons Romeu. Es proposen “guanyar el referèndum i que el sí tingui el màxim suport”. I va aclarir: “no farem campanya pel referèndum, sinó que farem campanya pel sí, per la independència”.

A més de l’acte d’ERC amb Rufián, el mateix dissabte participaran a la Shopping Night amb una parada venent samarretes amb la imatge de la campanya. Serà una manera de finançar-se, com sol fer l’ANC, i després aquestes samarretes serviran per a la marxa de torxes que es fa la nit de Sant Joan amb motiu de la Diada dels Països Catalans i on aquest any participarà ‘MdR pel Sí’. Dissabte passat ja van participar a la campanya de l’ANC ‘Fem futur’, amb paradetes pels carrers de Molins de Rei, i estan preparant un passi del documental “La revolució cantada” sobre la independència dels països bàltics.

Recomanacions personalitzades