L’esquerra independentista crida a la desobediència durant la Marxa de Torxes

La Marxa de Torxes, que reuneix un centenar de persones, fa una crida a la desobediència davant la hipotètica prohibició del referèndum sobre la independència de Catalunya del pròxim 9 de novembre. Els bastoners de Pallejà se sumen a l’acte polític.

Un nen, amb la torxa a la mà, mira l'actuació de Komba't // Jose Polo

Un nen, amb la torxa a la mà, mira l’actuació de Komba’t // Jose Polo

“Desobeïm pel referèndum, per la independència i pels Països Catalans”. Amb aquesta frase, diferents col·lectius de l’esquerra independentista de Molins de Rei com la CUP, Arran o l’Ateneu Mulei convocaven a la Marxa de Torxes. Una crida desacomplexada a la desobediència davant el context polític i el referèndum per la independència de Catalunya.

Aquesta convocatòria, que consisteix en una cercavila amb torxes enceses pels carrers de Molins de Rei, es fa des de fa més de 10 anys i sempre ha estat vinculada als col·lectius de l’esquerra independentista del municipi. Enguany s’hi van poder veure a multitud de militants de la CUP i Arran, a més d’alguns representants d’ERC i, fins i tot, un de Podemos. En el punt més àlgid de la marxa s’hi van reunir un centenar de persones en total.

Els bastoners de Pallejà van ser convidats i van amenitzar la tarda amb algunes actuacions breus, una de les quals es va fer al nou pati del Palau, on va acabar l’acte. Allà, per tancar la cerimònia, va haver-hi una actuació del grup Komba’t, es van recitar poemes de Vicent Andrés i Estellés i Miquel Martí i Pol i es va llegir un manifest.

La Marxa de Torxes va començar a la Plaça dels Països Catalans // Jose Polo

La Marxa de Torxes va començar a la Plaça dels Països Catalans // Jose Polo

“Lluitem contra un doble enemic, l’estat espanyol i les elits polítiques catalanes”, va afirmar Mar Miralles, regidora de la CUP. “Les institucions polítiques estan caduques plenes de casos de corrupció a les altes instàncies de l’estat i també als ajuntaments”, va denunciar. El discurs es va haver d’interrompre en un parell d’ocasions per les proves de so que estaven fent des de l’ANC, que justament després tancava la campanya “Signa un vot per la independència” al mateix espai. L’acte es va cloure amb l’himne català -sense interrupcions- acompanyat de la gralla del grup Komba’t.

Recomanacions personalitzades