L’últim regidor d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, abandona l’Ajuntament

Jordi Romeu renuncia a l’acta de regidor després 23 anys i mig a l’Ajuntament on, amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei, ha format part de governs i també ha fet oposició. El seu partit cedeix un regidor a ERC. Toni de la Flor el substituirà. 

Jordi Romeu durant la seva intervenció de comiat // Jose Polo

Jordi Romeu durant la seva intervenció de comiat // Jose Polo

Jordi Romeu (Esquerra Nacionalista de Molins de Rei) renuncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei després d’un total de 23 anys i mig al consistori. Romeu era el regidor que portava més temps a la corporació i, a més de fer oposició, havia estat regidor d’Hisenda i de Cultura en diferents coalicions.

Actual representant de Molins de Rei a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), sempre ha defensat la independència dels Països Catalans i les polítiques d’esquerres, fins i tot quan aquestes opcions polítiques no eren populars o fins i tot podien arribar a estar mal vistes.

El seu partit, l’Esquerra Nacionalista, ja va anunciar fa uns mesos que no es presentaria a les properes eleccions municipals i, per tant, aquesta renuncia significarà la mort d’un projecte estrictament local, sense dependències de les estructures de partit nacionals, i que tot i no ser molt usual, ha durat gairebé 30 anys.

“He estat regidor de l’Ajuntament 23 anys i mig i mai he tingut dependència econòmica de la política”, va dir Romeu a l’inici del seu discurs de comiat, fet al passat ple municipal del mes d’octubre, després de dedicar un extens capítol d’agraïments al personal de l’Ajuntament i també a la resta de regidors. També va tenir paraules per altres regidors i companys del seu partit, com Joan Sábat, Nuria Garriga i David Asensi. “Sóc el regidor amb més hores de treball a l’Ajuntament”, ha assegurat ostentant el seu particular rècord.

Després d’escoltar com la resta de regidors l’acomiadaven, Romeu va explicar els motius de la seva renuncia utilitzant un símil ciclista. “El cap de files va quedar molt afectat pel resultat de la cursa anterior i va decidir deixar pas a una corredora de refresc. A mí, que anava de segon, em va tocar assumir el lideratge de l’equip al principi de la cursa”, va dir recordant la renuncia de Víctor Puntas, qui va ser cap de llista d’Esquerres per Molins de Rei, coalició del seu partit amb ERC, a les eleccions municipals de 2011.

“En la contrarellotge per equips vam tenir dificultats i vam acordar el canvi de lideratge amb la mirada posada al final de la cursa”, va continuar deixant entreveure certes dificultats en la convivència de la coalició amb ERC i amb la regidora i propera candidata republicana a l’alcaldia Sílvia Guillén. “L’equip necessitava cames més fresques”, va rematar.

Toni de la Flor, nou regidor

Amb aquesta renuncia Esquerra Nacionalista cedeix un regidor a ERC. “Hem cregut convenient que ERC pugui organitzar-se sense nosaltres”, va declarar Romeu. Toni de la Flor, president de Molins de Rei per la Independència-ANC i expresident de l’agrupació local d’ERC, passarà a ser regidor durant el que queda de legislatura.

Recomanacions personalitzades