10 llibres de Molins de Rei per aquest Sant Jordi

En l’últim any s’han publicat 10 llibres relacionats amb Molins de Rei o escrits per autors molinencs. Els que tracten del municipi són principalment d’història.

Una idea per regalar llibres aquest Sant Jordi és fixar-se en el que s’ha fet més a prop. Repassem els llibres escrits per autors de Molins de Rei durant els últims 12 mesos, la majoria dels quals es podran trobar a les llibreries i a la XXXII Fira del Llibre en Català, a la plaça del Palau.

“Molins de Rei desaparegut. Carrers i llocs” – Marta Gelabert

El llibre més recent de tots: s’ha presentat aquesta mateixa setmana. La historiadora Marta Gelabert reprèn la feina iniciada amb el llibre “L’Abans” centrant-se ara en l’evolució urbanística del municipi. Fa un recorregut pel nucli urbà i l’entorn rural a través de fotografies, algunes inèdites i arribant fins a 1870.

Per Sant Jordi firmarà a la plaça del Palau de Molins de Rei d’11:30h a 13:30h i de 18:30 a 19:30h. Viu Molins de Rei en sorteja dos exemplars.

 

“Guilhèm: Arrels trasplantades” – Jordi Anducas

Una altra de les novel·les publicades aquest any també té un fort component històric. L’entrenador d’handbol Jordi Anducas ens trasllada al segle XVII narrant el viatge des d’Occitània a Catalunya que van fer els seus propis avantpassats. El va treure al setembre, li queden 25 exemplars per completar la segona edició i ja té la tercera a punt.

Per Sant Jordi firmarà a la plaça del Palau de Molins de Rei de 10 a 12 i de 18 a 21 hores. També ho farà a Barcelona: a l’estand del Cercle d’Agermanament Occitano-Català a rambla Catalunya de 13 a 15 i al de l’editorial Círculo Rojo al passeig de Sant Joan de 15 a 16. Viu Molins de Rei en sorteja dos exemplars.

 

“Només seran quatre gotes” – Mònica Usart

La meteoròloga molinenca Mònica Usart acaba de publicar un llibre sobre la disciplina que millor coneix. Amb un llenguatge planer i amb tocs d’humor acompanyat d’il·lustracions d’Àlex Santaló, explica els secrets i les curiositats de la meteorologia i per aprendre a gaudir-ne.

Per Sant Jordi firmarà a Barcelona: a El Corte Inglés Francesc Macià (11h), Moritz (12h), TR3SC (14h), Fnac pl. Catalunya (16h), Abacus pl. Catalunya (18h) i Fnac Arenas (19h).

 

 

“Cuando ganar es perder” – Alberto Martínez

El periodista i directiu del Molins de Rei Club de Futbol Alberto Martínez va publicar al novembre aquest llibre sobre l’augment de la competitivitat en el futbol base dels últims anys. Escrit juntament amb Óscar del Estal, ha tingut la col·laboració de professionals de l’esport, docents o psicòlegs.

 

 

 

“Si no puc volar” – Estel Solé

Tot i que ja fa gairebé un any que es va publicar -va ser al maig- aquest Sant Jordi pot ser un bon moment per repescar la primera novel·la d’Estel Solé. Després d’escriure poesia i teatre amb èxit esclatant, ara ha fet el pas a la novel·la amb la història d’una dona que té una malaltia que li impedeix tenir fills.

Per Sant Jordi firmarà a Barcelona: Ara (12h), Abacus Rambla (13h), Comanegra (14h) TR3SC (17h) i Moritz (19h).

 

 

“Els Dracs, una història de pop/rock” – Diversos autors

Encara es pot comprar el llibre que commemora els 50 anys del grup dels anys 60 Els Dracs, format a Molins de Rei. Dissenyat per Toni Moreno, recull l’exposició i l’homenatge que es va fer per la passada Festa Major donan veu als seus protagonistes i les persones que han begut del seu llegat, siguin músics o familiars.

 

 

 

“El día que sueñas con flores salvajes” – Dulcinea

La youtuber i instagrammer molinenca Paola Calasanz, coneguda com a Dulcinea (amb mig milió de subscriptors a Youtube i 51.000 a Instagram), presenta una novel·la on mostra que la vida és molt més que la impostura que es transmet a les xarxes socials. Una defensa de l’autenticitat de la vida ‘offline’.

 

 

 

“Les receptes del calendari pastisser” – Albert Vilas

El bloguer molinenc Albert Vilas trasllada l’experiència del blog de cuina i pastisseria tradicional “La cuina de sempre” a aquest llibre que explica com fer les postres tradicionals a través del calendari de festes en què es fan. Per exemple, ara ens trobem entre les mones de Pasqua i els pastissos de Sant Jordi.

 

 

“Anuari 2016” – Viu Molins de Rei

El resum del més destacat de Molins de Rei queda reflectit en aquest llibre-revista fet amb més perspectiva un cop ha acabat l’any. L’edició del 2016 posa el focus en la transformació del barri del Canal arran de la construcció del nou institut Lluís de Requesens i l’homenatge a Els Dracs, entre molts altres. Encara es pot trobar a les llibreries molinenques.

 

 

 

“D’Osseja a Molins de Rei” – Miquel Vallès

Per Sant Jordi no es podrà comprar perquè està exhaurit, tot i que la segona edició està de camí. Anècdotes sobre la II República, la Guerra Civil i l’exili a Molins de Rei apareixen en aquest llibre sobre la història de la família de Miquel Vallès, entre ells la de Jesús Bonsoms, únic molinenc viu de la Lleva del Biberó, a qui dilluns 24 se li fa un homenatge.

Recomanacions personalitzades