Passat i futur conflueixen en l’acte de presentació de l’Anuari 2016 del Viu Molins de Rei

Viu Molins de Rei ha presentat l’Anuari 2016, que repassa en profunditat les principals informacions oferides pel mitjà editades com a revista, en un format més d’anàlisi. A l’acte de presentació hi van assistir els principals protagonistes socials, econòmics, polítics, esportius i culturals del municipi, en un esdeveniment que ja comença a ser un clàssic previ a la Fira de la Candelera. L’Anuari es pot adquirir a la Fira de la Candelera i les llibreries al preu de cinc euros. Es de franc pels socis del Viu Molins de Rei

La feina de tot un any editada en format revista amb una visió reposada i distanciada del dia a dia de l’actualitat en l’entorn digital. L’Anuari 2016 del Viu Molins de Rei es va presentar al bar Baccus, en un acte previ a l’inici de la Fira de la Candelera que comença a ser un clàssic en el calendari molinenc.

Imatge de la presentació de l’acte // Guillem Urbà

L’Anuari 2016 recull les principals informacions ofertes pel diari digital Viu Molins de Rei, però en comptes de ser un refregit de tot l’any es tracta d’una publicació que repassa els principals temes i els redacta de nou en clau d’anàlisi i profunditat. A l’acte hi van assistir una cinquantena de persones, entre els quals hi havia part dels socis de Viu Molins de Rei. Segons va afirmar el co-director del mitjà, David Guerrero: “Els socis, per nosaltres, ho són tot”.

Té com a títol “Recordant el passat, construint el futur”, remarcant dos dels principals fets viscuts a la ciutat. Per una banda, l’homenatge pels 50 anys del mític grup de música Els Dracs, que van ser els protagonistes de la Festa Major. Per l’altra, la construcció de l’institut Lluís de Requesens, un equipament que suposa que el barri del Canal adquireixi una rellevància cabdal.

Durant l’acte de presentació van intervenir Francina González, directora del nou institut Lluís de Requesens; Roger Castillo, ex regidor de la CUP que va explicar els perquès de la seva renúncia; Martín Navarro, representant la secció sindical de la CGT de l’Ajuntament; Manel Cordero, integrant d’Els Dracs i David Soria, entrenador del Club Halterofília Molins de Rei. A més, també es va entrevistar Sergi Carós, escollit Personatge de l’Any Viu Molins de Rei pel seu impuls en l’homenatge a Els Dracs.

Imatge dels ponents durant l’acte // Jose Polo

L’Anuari repassa les principals notícies del 2016, encapçalades per les notícies de societat. En aquest àmbit, destaca la problemàtica de la comunitat islàmica a l’hora de canviar de seu, el camí del barri del Canal cap a esdevenir un nou punt de referència al municipi o el calvari que viuen els veïns del carrer Sant Pere de Romaní. Tot i que l’any passat va estar molt marcat per la política, ja que el 2015 va ser any d’eleccions municipals, en aquesta ocasió la política ha passat en un segon pla. Tot i això, s’analitza com el primer any de sociovergència ha desgastat les relacions amb els partits de l’oposició. En economia, es destaca la polèmica dels plans d’ocupació n’és el tema principal i en esports es focalitza en els èxits de les joves promeses en halterofília, Noelia Caballero i Marcos Ruiz.

L’acte de presentació el va cloure l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que va felicitar la feina feta per l’equip de Viu Molins de Rei i va explicar que els reptes del 2017 de la ciutat seran els debats sobre els centres de culte i la protecció del patrimoni. “Debats que ens generen moltes contradiccions però que ens fan créixer”, va definir.

L’Anuari ja es pot adquirir al preu de cinc euros a la Fira de la Candelera. La setmana vinent, estarà a les llibreries del municipi. Tanmateix, tots els socis de Viu Molins de Rei el tenen de forma gratuita i, si algú es fa soci durant la Fira de la Candelera, es pot endur els tres anuaris (2016, 2015 i 2014) de franc.

Recomanacions personalitzades