La molinenca Estel Solé guanya el premi de poesia Amadeu Oller

L’actriu molinenca Estel Solé ha guanyat el 47è premi Amadeu Oller per a poetes menors de 30 anys amb l’obra “Dones que somiaven ser altres dones”.  La crítica valora la seva literatura com “desinhibida, moderna, original i innovadora”.

La molinenca Estel Solé és coneguda pels seus papers televisius // Ajuntament de Molins de Rei

Estel Solé, de 24 anys, coneguda pels seus papers en sèries de televisió com “La Riera”, ha rebut també el reconeixement a la seva tasca literària amb el premi Amadeu Oller per a poetes inèdits menors de 30 anys. El llibre amb el que ha guanyat, “Dones que somiaven ser altres dones”, es publicarà amb Edicions Galerada i ha estat definit per un dels membres del jurat, el crític David Castillo, com “desinhibit, modern, original, innovador i ple de futur”. Segons Castillo, el tractament que fa l’escriptora molinenca de la vida quotidiana “sorprèn i alhora se situa dins una tradició de poesia realista”. Es tracta d’un poemari carregat d’humor àcid, imatges urbanes i un bestiari que recorda a Pere IV. Una mostra de la seva poesia es pot llegir al seu blog.

L’actriu molinenca actualment participa a la sèrie de TV3, “La Riera”. Durant un temps va estudiar Humanitats, però la seva passió era la interpretació i és al que s’ha dedicat durant els últims ans, actuant a diverses pel·lícules, obres de teatre i sèries de televisió. El premi rebut ahir per Estel Solé no era el primer de la seva carrera. Al 1997, amb només 10 anys, ja va guanyar un accèsit al premi de narrativa literària Mercè Rodoreda amb l’obra “Estranya guineu de setembre”. Al 2005 va quedar finalista en el mateix concurs amb l’obra “Silenci”. En quant a la poesia, al 2003 va rebre un accèsit als premis Mateu Janés-Montserrat Pujol.

El premi Amadeu Oller per a Poetes Inèdits menors de 30 anys està convocat per la parròquia de Sant Medir de Barcelona i és un dels més antics que ininterrompudament s’atorguen en llengua catalana. Aquests darrers anys n’ha sortit un grup de poetes que han consolidat la difusió del premi, com Laia Noguera (2002), Àngels Gregori (2003), Maria Cabrera (2004), Irene Tarrés (2005), Mireia Calafell (2006), David Caño (2007), Anna Ballbona (2008), Marc Rovira (2009) i Sònia Moya (2010). El jurat del premi és compost per Carles Miralles (president), David Castillo, Lluïsa Julià, Isabel Pijoan, Antoni Pladevall i Arumí, Joan Maluquer i Ferrer i Pius Morera (secretari).

Recomanacions personalitzades