Josep Rull i Joan Ramon Casals defensen la T-Mobilitat com la solució al greuge comparatiu de la zona 1

El conseller de Territori, Josep Rull, parla de la T-Mobilitat com la solució al cost del transport públic pels molinencs durant la seva visita a la Fira de la Candelera. L’alcalde Joan Ramon Casals deixa de banda per primera vegada la petició d’entrar a la zona 1 com havia fet fins ara i s’apunta a confiar-ho tot al nou sistema.

Josep Rull durant la recepció oficial acompanyat del primer tinent d'alcalde Xavi Paz i l'alcalde Joan Ramon Casals // David Guerrero

Josep Rull durant la recepció oficial acompanyat del primer tinent d’alcalde Xavi Paz i l’alcalde Joan Ramon Casals // David Guerrero

Josep Rull visitava la 165a Fira de la Candelera un dia després d’anar al ministeri de Foment a demanar el traspàs íntegre de la gestió de Rodalies. A Molins de Rei, també va haver de parlar d’això ja que els representants de l’Ajuntament li van demanar una solució al “greuge comparatiu que suposa per Molins de Rei estar a la zona 2”, en paraules del primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

Però després de mesos de recollida de signatures i concentracions el 2014 i els corresponents compromisos polítics de reivindicar l’entrada a la zona 1, per primer cop l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), va descartar que sigui una possibilitat real: “Més que entrar estrictament a la zona 1, demanem que es pagui per quilòmetre recorregut, esperem que el nou sistema entri en funcionament el més aviat possible”. El mateix Casals deia a Viu Molins de Rei al març del 2015, abans de les eleccions municipals, que el compromís per una solució per a Molins de Rei era el “gener del 2016”.

El nou sistema al qual es refereix ara l’alcalde és la T-Mobilitat, que en teoria ha d’entrar en funcionament a finals d’aquest any després de diversos retards. En campanya electoral el mateix missatge el va llençar Ricard Font a la seu de CiU Molins de Rei posant gener del 2016 com a data i els terminis ja han quedat, una vegada més, superats. De fet, encara s’han de concretar els detalls de com funcionarà però els seus responsables asseguren que solucionarà greuges com el que suposa pels veïns de Molins de Rei pagar el doble que els de Sant Feliu de Llobregat.

“La integració tarifaria va ser la primera gran revolució del transport públic però les corones han generat un greuge, entre Molins i Sant Feliu, entre Terrassa i Sabadell…”, va explicar el conseller vallesà. Josep Rull va comprometre’s mirant a Casals i Paz que “amb la T-Mobilitat, el mecanisme s’ajustarà per superar l’actual model rígid i els usuaris pagaran per quilòmetres recorreguts, no per zones”.

Inversió a l’estació

Josep Rull signant al llibre d'honor de l'Ajuntament // David Guerrero

Josep Rull signant al llibre d’honor de l’Ajuntament // David Guerrero

Però la zona 1 no va ser l’única reclamació que li van fer al conseller durant la seva visita a la Fira de la Candelera. Les obres per millorar l’accessibilitat a l’estació també van aparèixer. “Hi ha quatre milions d’euros per adaptar l’estació que apareixen als pressupostos de l’Estat tots els anys i mai es fan efectius”, va denunciar l’alcalde.

“Són urgents les millores d’accessibilitat a l’estació, que encara no és adaptada”, va complementar el primer tinent. Xavi Paz, a més, va posar a disposició del conseller “la força dels ajuntaments en les negociacions amb el ministeri de Foment per aconseguir reforçar Rodalies”.

Carril bus de la B-23

A preguntes d’aquest diari, el conseller Rull va assegurar que la construcció del carril bus a la B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i la Diagonal, del que va quedar fora Molins de Rei“és una de les prioritats de la conselleria”. Com tot, una altra cop però passava la pilota al ministeri comandat actualment per Ana Pastor a l’espera de que es formi govern. “És un projecte de poca inversió i amb un nivell de retorn i competitivitat de primera magnitud”, va defensar el conseller, lamentant que una via com l’autopista B-23, que és estrictament territorial, estigui en mans del ministeri.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades