L’efecte Tres Tombs aconsegueix doblar el número de signatures a favor de la zona 1

La Plataforma d’Usuaris del Transport Públic ja ha reunit més de 900 signatures reclamant que Molins de Rei sigui zona 1 i en contra de l’augment del preu del transport públic. La festa dels Tres Tombs ha tingut un paper clau en aquest augment de signatures. Les concentracions a l’estació, però, són cada cop més minoritàries. 

Un jove s'atura a signar a favor del moviment // Jose Polo

Un jove s’atura a signar a favor del moviment // Jose Polo

El moviment social a favor que Molins de Rei passi a ser zona 1 de transport públic i en contra de la pujada de preus té dues cares ben diferenciades. D’una banda, la recollida de signatures sembla no tenir aturador. Durant la festa dels Tres Tombs, on la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic ha estat present, han aconseguit doblar el nombre de signatures, passant de les 400 que tenien la setmana passada a les més de 900 que tenen ara. Ja han deixat fulletons per poder signar a alguns equipaments municipals, com la Federació Obrera, també en algunes associacions de veïns. Segueixen buscant comerços col·laboradors. Dissabte vinent seran presents al Carnestoltes Infantil que es fa a la plaça del Mercat.

L’altra cara d’aquesta mobilització són les concentracions que es fan cada dimecres a l’estació de Rodalies Renfe. Aquestes són cada vegada més minoritàries. A l’última, realitzada el passat dia 26, s’hi van reunir, literalment, quatre gats. Només hi havia gent dels partits polítics que es solidaritzen de veritat amb la causa. No més de 20 persones. I és que signar un paper és molt més còmode que passar fred al carrer. Així doncs, s’ha notat la falta de quòrum entre els diferents col·lectius en contra de l’actual situació del transport públic.Tot i això, encara hi havia gent que, després de baixar-se del tren, passava pels taulons informatius i s’hi sumava a la causa.

Imatge dels manifestants al davant de l'estació // Jose Polo

Imatge dels manifestants al davant de l’estació // Jose Polo

L’objectiu són les 2.500 signatures 

En declaracions a Viu Molins de Rei, el portaveu de l’organització, Josep Lluís de Hoyos, ha dit que l’objectiu és aconseguir “2.500 signatures”. “Seria com aconseguir el suport d’un 10% de la població”, argumenta. No s’han posat un límit temporal per aconseguir el seu propòsit però, certament, van a bon ritme.

Recomanacions personalitzades