Equo reclama actuacions menys agressives al riu Llobregat

La formació ecologista es mostra contrària als camins de ciment al riu com el que s’ha fet amb el nou accés pel barri de la Granja. Reclamen més respecte per l’entorn natural i volen guanyar pes polític dins de Molins Camina. 

D'esquerra a dreta: Vaos, Romero i Sabbarese // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Vaos, Romero i Sabbarese // Jose Polo

Equo es mostra contrària a “urbanitzar l’entorn natural” com, segons ells, s’ha fet amb el nou accés al riu Llobregat pel barri de La Granja. La formació ecologista, reunida en assemblea recentment a Molins de Rei, considera que aquest tipus d’actuacions, on s’utilitza el ciment per facilitar el pas de bicicletes i vianants, són “massa agressives”, segons assegura el seu portaveu a Molins de Rei, Raúl Vaos.

“Amb el nou accés al riu s’ha acabat amb un pas natural d’animals”, opina Vaos durant la reunió amb altres membres de la formació del Baix Llobregat, que han explicat que aquest tipus d’obres són habituals arreu de la comarca. “Hem de recuperar el riu Llobregat per a les persones i els animals”, diu Andrés Romero, militant d’aquesta formació a Cornellà de Llobregat.

Respectar Collserola

Una altra dels punts que es vol impulsar des d’aquest partit polític és el “respecte cap a Collserola” que, segons Romero, està sotmesa a una “pressió urbanística” molt gran. Per a Vaos, la creació del nou barri de Les Guardioles és un exemple més d’aquesta situació on “es vol créixer guanyant espai a la muntanya”. “El creixement econòmic no pot tornar a estar basat en l’economia de la construcció“, sentència Romero.

D’altra banda, Equo també fa incidència en la necessitat de controlar tot allò que es crema a les cimenteres. “Les cimenteres s’han convertit en incineradores”, denuncia Vaos amb contundència. “S’ha de fer un estudi seriós sobre el tema per veure la incidència que això pot tenir”, afirma el representant de la formació ecologista amb la planta de Ciments Molins a Sant Vicenç dels Horts en el punt de mira.

Elia Sabbarese, companya de Romero a Cornellà, afirma que Equo vol demostrar que l’ecologia “l’ecologia no és un element secundari” perquè té “incidència directa en la salut de les persones”. Ara aquesta formació vol començar a donar-se a conèixer més arreu de la comarca per incidir políticament amb la seva visió ecologista.  

Més pes polític a Molins Camina

Vaos va ser el candidat que es va enfrontar a l’ara regidora de Molins Camina, Ana Aroca, a les primàries d’aquest partit. Després, en campanya, va mostrar-li el seu suport a Aroca tot i que no va anar a les llistes. Ara assegura que el seu objectiu és “guanyar pes polític” en aquest partit per aportar una “visió ecologista” a la formació que agrupa Podemos, Procés Constituent i Equo a Molins de Rei.

Equo es va presentar a les passades eleccions municipals formant part de diferents moviments de confluència a ciutats com Castelldefels, Gavà, Sant Joan Despí, Esplugues o Sant Feliu de Llobregat, amb resultats molt diferents. Romero assegura que aquestes eleccions han servit per “aprendre dels errors” i avançar en el camí cap a construir “una alternativa transformadora”.

Recomanacions personalitzades