Les obres del pati del Palau estaran acabades a finals de juliol

Recta final a l’obra estrella de la sociovergència molinenca. Segons l’Ajuntament, si no hi ha cap imprevist, la nova plaça verda situada al centre del municipi estarà finalitzada a finals del mes de juliol. La gran prova de foc seran les tempestes. 

Les primeres capes de gespa del pati del Palau ja es poden veure // Ajuntament de Molins de Rei

Les primeres capes de gespa del pati del Palau ja es poden veure // Ajuntament de Molins de Rei

Les obres del nou pati del Palau són a punt de finalitzar. Segons informa l’Ajuntament de Molins de Rei en un comunicat, aquesta remodelació a fons de la zona estarà acabada “a finals del mes de juliol”. Amb un pressupost de 600.000 euros a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, aquesta reforma que farà de l’antic aparcament de cotxes una zona verda al centre del municipi va començar al passat mes de març. Tot i trobar-se restes arqueològiques, s’acabarà, doncs, dins del termini previst pel govern municipal. Les obres es preveu que es finalitzin a finals de juliol però la infraestructura no estarà oberta a la ciutadania fins l’agost, quan s’hagin finalitzat les obres i s’hagi enjardinat.

Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), a més de complir-se els terminis l’obra també s’ha “minimitzat” l’impacte sobre els veïns de la zona. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), assegura que la nova plaça és la que els molinencs “han volgut” ja que ha sorgit de “recollir aportacions de tota la ciutadania que ha volgut opinar sobre el projecte”. No opinen igual les forces de l’oposició d’esquerres (CUP, Iniciativa i Esquerres), que han denunciat en diverses ocasions la falta de participació amb la que aquest govern ha portat endavant el projecte.

La pluja, prova de foc

Després dels dos episodis d’inundacions al carrer Rafael Casanova, que justament voreja la nova obra, a ningú se li escapa que bona part de l’èxit o el fracàs del nou pati del Palau dependrà de la seva capacitat de resistir les tempestes. En aquest sentit, en una roda de premsa celebrada al passat mes de maig després de les segones inundacions , l’equip de govern va indicar que el nou pati del Palau comptarà amb “un drenatge específic” que el protegirà davant les inclemències meteorològiques.

Recomanacions personalitzades