Comencen les obres del pati del Palau

Ja han començat les obres per transformar l’aparcament del pati del Palau en una nova zona verda. L’equip de govern manté el projecte pràcticament idèntic al que va presentar fa un any, només amb petites modificacions. Els veïns assisteixen a una sessió informativa per conèixer les afectacions i evolució de les obres.

Els operaris treballen des del dimarts 18 de febrer al pati del Palau // Jose Polo

Els operaris treballen des del dimarts 18 de febrer al pati del Palau // Jose Polo

Tret de sortida a les obres que canviaran la cara d’un dels punts més importants del Centre Vila: el pati del Palau. S’acabarà la imatge d’un espai fosc i ocupat per cotxes i es donarà peu a una plaça verda amb els ciutadans com a protagonistes. “En un futur pròxim el pati del Palau serà un espai central de Molins de Rei  més amable, amb més espais de convivència i dinamisme social i econòmic”, destaca l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). “És important entendre la reforma del pati del Palau com una resposta als programes electorals de tots els grups municipals, que demanaven una zona verda en aquell espai”, apunta el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

Abans d’iniciar les obres, l’equip de govern va realitzar una sessió informativa oberta a la ciutadania i adreçada especialment als veïns afectats per explicar el calendari i les afectacions en el dia a dia d’aquelles persones que hauran de conviure amb els treballs. Una quarantena de persones van assistir a la sala de plens per escoltar les explicacions de l’equip de govern i els redactors del projecte d’obres. Segons l’alcalde, el principal efecte col·lateral negatiu de les obres és que es perd un espai d’aparcament, però des de la setmana passada ja s’ha habilitat el que fins ara era el dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana al carrer Josep Cariteu per absorbir els cotxes que fins ara aparcaven al pati del Palau.

“Hi ha col·lectius que pensen que al pati del Palau hauria d’haver-hi aparcament, nosaltres no”, va dir amb contundència Joan Ramon Casals, tancant la porta per primer cop de manera ferma en públic a les crítiques rebudes per part del BotMol i els Venedors del Mercat, que demanaven una zona de càrrega i descàrrega i qualificaven el projecte presentat per l’equip de govern com “un nyap“. Aquest cop no es van fer presents a l’acte, donant la batalla per perduda.

Tot i el rebuig a aquesta proposta, si que s’han incorporat alguns petits canvis al projecte presentat fa un any a la sala Gòtica“No ha estat un projecte invariable, ha evolucionat i s’han incorporat millores a proposta de veïns i comerciants”, va assegurar Xavi Paz, mostrant el seu desig de que “agradi a la majoria de la ciutadania i sectors econòmics”.

Les màquines ja han començat a treballar al pati del Palau // David Guerrero

Les màquines ja han començat a treballar al pati del Palau // David Guerrero

Una plataforma pavimentada travessarà el pati de Palau en diagonal // Ajuntament de Molins de Rei

Una plataforma pavimentada travessarà el pati de Palau en diagonal // Ajuntament de Molins de Rei

Una d’aquestes modificacions és la incorporació d’una zona de jocs infantils en una cantonada de la plaça. A la vegada, s’han eixamplat les voreres a la façana del Palau de Requesens per garantir que queda un espai on poder ballar sardanes i realitzar concerts de petit format amb música en directe. En aquest sentit, un dels veïns assistents a la sessió informativa va preguntar sobre com es conciliarà això amb el descans dels veïns. Segons l’alcalde, “està pensat com un espai familiar i tots els actes que es faran seran de tipus cultural i cívic”. Casals va posar d’exemple ballades de sardanes, festes infantils i petits concerts. “Vetllarem per evitar que es converteixi en un espai de botellón“, va assegurar amb fermesa Xavi Paz, destacant que fins ara arribava al pati del Palau la gent que va als locals d’oci nocturn del Centre Vila en cotxe i que amb la creació de la zona verda per allà només es passarà caminant.

La il·luminació i el drenatge de l’aigua de pluja van ser altres de les preocupacions expressades pels veïns durant la sessió informativa. Les obres, que ja estan en marxa, es preveu que finalitzin durant l’estiu.Viu Molins de Rei farà un seguiment de la transformació de l’emblemàtic espai i anirà informant de la seva evolució.

Recomanacions personalitzades