Sílvia Guillén és escollida cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals en substitució de Jordi Juárez

L’actual portaveu d’Esquerres per Molins de Rei ha estat escollida candidata d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals del 2015 després de la renúncia de Jordi Juárez. Guillén ha estat l’única candidata per ser cap de llista i ha estat ratificada per unanimitat.

Jordi Romeu (al fons) ja va passar a un segon pla durant la visita d'Anna Simó a la passada Fira de la Candelera // David Guerrero

Silvia Guillén (a l’esquerra) durant la passada Fira de la Candelera amb el llavors candidat, Jordi Juárez (a la dreta) // David Guerrero

Sílvia Guillén ha estat l’escollida com a cap de llista d’ERC Molins de Rei per disputar l’alcaldia en les properes eleccions municipals del mes de maig del 2015. Després de la sorprenent renúncia de Jordi Juárez quan només portava uns mesos foguejant-se com a candidat, finalment ha estat l’actual portaveu d’Esquerres per Molins de Rei la que s’ha hagut d’arremangar i passar d’ocupar el segon lloc de la llista -com tenia previst- a donar la cara per un partit al que els bons resultats de les darreres eleccions europees li auguren un important creixement a les properes municipals.

L’elecció de Guillén com a cap de llista s’ha produït en una assemblea convocada amb caràcter d’urgència amb militants i simpatitzants. Després de rumiar-s’ho molt i ser conscient de les renúncies i esforços que van fer enrere a Juárez, Guillén ha donat el pas endavant a falta d’un pla B. La periodista no ha tingut rival, ha estat l’única candidata que s’ha presentat a l’elecció i ha estat ratificada per unanimitat.

En un comunicat, la secció local d’ERC assegura que la figura de Guillén vol “unir totes les esquerres nacionals de la vila”, posant sobre la taula la possibilitat d’una confluència amb altres forces polítiques. Aquestes intencions també serviran als republicans per pescar vots i militants d’entitats com l’Assemblea Nacional Catalana, d’on precisament provenia el fallit Jordi Juárez. “ERC pretén sumar veïns i col·laboradors en un projecte de vila i país transversal dins de l’àmbit independentista i d’esquerres”, asseguren des del partit.

De número 3 a portaveu en dos anys

L’escollida per liderar ERC és una molinenca de 37 anys, casada i amb una filla. La seva carrera política es va iniciar al 2011, quan va entrar a formar part de la coalició Esquerres per Molins de Rei com a número 3 de la llista electoral encapçalada per Víctor Puntas. El fracàs d’ERC a les darreres municipals la va deixar fora de la sala de plens, però amb el partit a l’oposició, Puntas va renunciar a la seva acta de regidor pocs mesos després i Guillén va entrar com a regidora a l’Ajuntament al novembre d’aquell mateix 2011.

La nova regidora va adaptar-se bé a la política local, aprofitant el seu coneixement del món de la comunicació i la política. A meitat del mandat, al juliol de l’any passat, Esquerres per Molins de Rei apartava a Jordi Romeu com a portaveu de la coalició i posava a Guillén en el seu lloc, tot i que el veterà regidor del petit partit Esquerra Nacionalista de Molins de Rei no ha abandonat el plenari. Des de llavors, la nova portaveu ha anat guanyant pes en les intervencions i apuntava com a candidata, però l’anunci de Jordi Juárez coincidint amb la Fira de la Candelera feia saltar la sorpresa. Més sorprenent va ser encara la renúncia de la nova cara d’ERC, fent que finalment Guillén hagi de posar-se al capdavant del partit.

Periodista de ràdio

Sílvia Guillén, candidata d'ERC a l'alcaldia // Maria Roda

Sílvia Guillén, candidata d’ERC a l’alcaldia // Maria Roda

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme) i amb un postgrau en Planificació Estratègica de la Comunicació Empresarial, ha desenvolupat la seva trajectòria professional en el món del periodisme i la comunicació, tant a una banda com a l’altra. Actualment treballa a Ràdio Sant Feliu i abans ha passat per nombroses emissores de ràdio tant locals (Ràdio Cornellà), com d’àmbit nacional: Cadena Cien, Club 25 FM, M80 Ràdio, COM Ràdio, Onda Rambla, Catalunya Ràdio i Radio Marca Barcelona. La seva carrera com a periodista també l’ha fet passar per les redaccions de TV3, BTV, La Vanguardia i PC Plus, així com del diari digital Fet a Sant Feliu.

També ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la comunicació corporativa, on ha ocupat el càrrec d’executiva i de directora de comptes a diferents agències de comunicació. A més, ha estat la responsable de premsa de diverses entitats de caire cultural i social: Eòlia, Tricicle, Dagoll Dagom, Fundació Projecte Miranda, Somriures de Bombai, Empleo y Desarrollo, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades