Víctor Puntas abandona l’Ajuntament

El cap de llista d’ERC i alcalde entre 2003 i 2005, Víctor Puntas, deixa l’Ajuntament de Molins de Rei després de 12 anys d’intensa activitat política. Sílvia Guillén el substituirà com a regidor en una de les accions del procés de renovació de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Víctor Puntas durant la campanya de les eleccions municipals // David Guerrero

Com ja va avançar Viu Molins de Rei a principis del passat mes de maig, Víctor Puntas deixa de ser regidor de l’Ajuntament de Molins de Rei. Renunciarà aquest dijous durant el ple municipal en un comiat que es preveu emotiu després de passar 12 anys treballant per la vila des del consistori.

Víctor Puntas es va estrenar com a regidor l’any 1999 quan la formació independentista va aconseguir dos regidors. Al 2003 va ser cap de llista per primera vegada i, gràcies al pacte amb IiE, va arribar a ser alcalde de Molins de Rei durant dos anys. Al 2007 es tornava a presentar i es va convertir en el primer tinent d’alcalde en el pacte de govern fet amb IiE i CiU. Puntas també va ser regidor d’esports durant les dues últimes legislatures.

A les últimes eleccions municipals, ERC i Esquerra Nacionalista de Molins de Rei (ENMR) feien la coalició Esquerres per Molins de Rei amb uns resultats que van significar la pèrdua de la meitat dels seus votants. Ara, Puntas inicia un nou camí polític al Consell Comarcal del Baix Llobregat, on també treballa el que ha estat el seu soci polític, Ivan Arcas.

Sílvia Guillén, nova regidora

Sílvia Guillén a la presentació de la llista d'Esquerres per Molins de Rei // David Guerrero

El lloc de Puntas l’ocuparà Sílvia Guillén, número 3 a les passades llistes de la coalició Esquerres per Molins de Rei. Aquesta molinenca de 35 anys, llicenciada en periodisme per la Facultat de Comunicació Blanquerna, dirigeix actualment el magazine matinal de Ràdio Sant Feliu després de treballar en diversos mitjans i emissores musicals.

Serà la primera vegada que Guillén faci de regidora, després d’involucrar-se en l’activitat política a les últimes eleccions municipals. Prèviament, Guillén va ser coordinadora de comunicació de Molins Decideix, entitat organitzadora de la consulta per la independència celebrada el 28 de febrer de 2010.

Recomanacions personalitzades