Xavi Paz tornarà a ser el candidat del PSC a l’alcaldia i marca perfil propi

Paz és escollit candidat a les properes eleccions municipals en unes primàries on no rep cap vot en contra. El socialista aprofita per marcar perfil propi reivindicant l’obra de govern i fent una crida a la pluralitat del PSC Molins de Rei. 

Xavi Paz adreçant-se a la militància després de ser proclamat candidat // Jose Polo

Xavi Paz adreçant-se a la militància després de ser proclamat candidat // Jose Polo

El mateix dia que Pere Navarro renunciava a la secretaria general del PSC, Xavi Paz ha estat escollit com a proper candidat a l’alcaldia pel PSC Molins de Rei després d’un procés de primàries on ha aconseguit 96 vots a favor, un en blanc i cap en contra entre els militants i simpatitzants que han participat. Lideratges que trontollen fins caure fulminats com un gegant amb peus de fang i d’altres que en surten reforçats. Nicaragua i Poeta Mateu Janés, a vegades tan propers, a vegades tan allunyats. Ara, la nit i el dia.

I és que era un dia especial pels socialistes molinencs i no pas pel que passava a Barcelona. Un 11 de juny de 2011, Paz assumia l’alcaldia de Molins de Rei i, tres anys després, es confirma que per tercera vegada consecutiva lluitarà per aconseguir-la. Amb un gran somriure a la boca, l’alcaldable socialista al 2015 s’ha adreçat a una sala d’actes de la Federació Obrera on hi havia poques cadires buides intentant marcar perfil propi respecte la resta de partits del municipi i també respecte la dinàmica de la seva pròpia formació a nivell nacional. “Molts de vosaltres esteu descontents amb la situació actual del PSC però quan parlem sobre Molins de Rei se us il·luminen els ulls”, ha afirmat tornant a demostrar que centrarà el seus esforços en situar el debat polític municipal en temàtiques estrictament locals. Tampoc li queda una altra opció.

“Necessitem més temps per millorar Molins de Rei i seguir fent realitat el canvi a millor”, ha etzibat Paz fent referència al que va ser el seu eslògan de campanya. El proper candidat ha reivindicat el paper dels socialistes dins del govern municipal que formen juntament amb CiU preguntant si algú s’imaginava sense el PSC les grans obres del mandat com la reforma del pati del Palau, la zona esportiva Ricard Ginebreda o la nova biblioteca. “Només nosaltres som la garantia que el canvi a millor segueixi endavant perquè en els últims vuit anys l’únic que ha canviat a l’Ajuntament ha estat que nosaltres hem entrat al govern municipal”, ha afirmat per acabar de marcar perfil propi respecte al seu soci assegurant que “alguns sempre diuen sí a tot i nosaltres tenim la capacitat de dir no, cosa que ens fa tenir credibilitat”.

Foto de família del PSC Molins // Jose Polo

Foto de família del PSC Molins // Jose Polo

La pluralitat del PSC Molins de Rei

L’acte ha estat conduit per Pep Puiggarí, figura jove de marcat perfil catalanista en una nova mostra que una altra de les estratègies dels socialistes a Molins és apel·lar a la pluralitat d’idees i persones que conflueixen en els valors progressistes. “Aquí hi cap tothom”, ha afirmat Puiggarí només acabat el recompte de vots.

El segon a parlar ha estat la mà dreta de Paz, Miguel Zaragoza, qui ha deixat intuir que el PSC vol pescar entre l’electorat dels altres partits progressistes. “Aquest candidat segur que no es canviarà”, ha assegurat amb ironia Zaragoza fent al·lusió a la sobtada i sorprenent renúncia de Jordi Juárez al capdavant d’ERC Molins. Ara per ara, cap dels partits d’esquerres tenen candidat a les properes municipals.

Després ha parlat la regidora Anna Cantudo, qui ha fet una ferma defensa de Paz. “En Xavi és una persona valenta perquè és capaç de presentar-se per unes sigles que ningú sap cap a on van en un moment on molts miren cap al país deixant de banda el municipi i en un moment de crisi econòmica on és molt complicat gestionar “, ha afirmat abans de deixar el testimoni a una de les cares noves del PSC Molins, Ainhoa García. Aquesta jove que va fer les pràctiques de la facultat en una de les regidories de l’ajuntament, ha declarat que ha apostat per unir-se al vaixell socialista perquè Paz l’ha demostrat “sincera preocupació” per la feina que es feia al consistori.

El president de l’agrupació, Joan Barrios, també ha agafat la paraula per elevar la tasca del seu candidat afirmant que “en el context econòmic que vivim tot el que ha aconseguit el Xavi té més valor”. I és que a un any vista per les properes eleccions municipals, el PSC Molins de Rei és una pinya. Ara caldrà esperar a si partits com Ciutadans decideixen presentar-se a la propera cita electoral o si el propi PSC té escissions com a partit i aquestes poden tenir o no alguna repercussió a nivell local.

Recomanacions personalitzades