Sergi Conde i Lluís Carrasco agafen el relleu d’Ivan Arcas com a portaveus d’Iniciativa

Els regidors Sergi Conde i Lluís Carrasco són els nous co-portaveus del grup municipal d’Iniciativa per Molins de Rei. Conde descarta que tingui relació amb ser el líder del partit a les properes eleccions municipals. Ivan Arcas de moment no es planteja deixar de ser regidor.

Lluís Carrasco i Sergi Conde a la sala de plens de l'Ajuntament el dia que es va produir el relleu al grup municipal // Jose Polo

Lluís Carrasco i Sergi Conde a la sala de plens de l’Ajuntament el dia que es va produir el relleu al grup municipal // Jose Polo

El grup municipal d’Iniciativa per Molins de Rei es troba immers en un moment de canvi i relleu. Ivan Arcas, que va ser alcalde durant 6 anys i des de les darreres eleccions actuava com a portaveu del partit a l’oposició, deixa pas a Sergi Conde i Lluís Carrasco, que agafen el càrrec d’Arcas de manera compartida.

Sergi Conde serà el portaveu titular i Lluís Carrasco el portaveu suplent, tot i que a la pràctica exerciran un càrrec compartit entre tots dos. “Serem co-portaveus, una recepta que garanteix una major capacitat i diversificació del treball de manera complementària”, explica Lluís Carrasco, que liderava l’executiva del partit local quan Arcas era alcalde i va entrar com a regidor el passat mes de gener en el lloc de Laura Duran.

El pas endavant del més jove del grup municipal ecosocialista, que s’ha estrenat com a regidor aquest mandat, es podria presentar com una preparació per a les eleccions municipals del 2015, però el mateix Conde ho descarta, almenys de moment. “S’ha d’allunyar de hipotètiques travesses de cara a les properes municipals”, ha assegurat Conde en roda de premsa a la seu del partit, on s’han presentat aquests canvis al grup municipal i a l’executiva.

Arcas deixa pas però es queda

Ivan Arcas deixarà de ser el portaveu del grup municipal d’Iniciativa però això no significa que deixi de ser regidor, com sí que va fer poc després del fracàs electoral Víctor Puntas (ERC), el seu soci a l’anterior govern. En aquest sentit, els nous portaveus d’Iniciativa agraeixen públicament a Arcas el seu compromís fins al final: “És una carrera de relleus però tots seguim a l’equip”, valora Conde, destacant que les decisions del grup municipal es decideixen de manera compartida i la veu de l’experiència del que va ser alcalde serà tinguda molt en compte.

D'esquerra a dreta: Mercè Ferrer, Rafa Bellido, Ivan Arcas, Sergi Conde i Lluís Carrasco // David Guerrero

D’esquerra a dreta: Mercè Ferrer, Rafa Bellido, Ivan Arcas, Sergi Conde i Lluís Carrasco // David Guerrero

A partir d’ara, Sergi Conde, que ja era portaveu suplent de la formació, seguirà sent representant del grup municipal a les comissions informatives d’Economia i Serveis Generals, i a la de Desenvolupament i Planificació Estratègica Local, a la Comissió Especial de Comptes, al Comitè Executiu de la Fira de la Candelera, al Consell Consultiu de Comerç Local, al Consell Agrari Solidària i al Pla de Mobilitat Urbana. Conde actualment és també el representant d’Iniciativa per Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona degut a un acord amb el PSC pel suport a la proclamació de Xavi Paz com alcalde entre el 2011 i el 2013. Durant aquest mandat ha participat activament en el desenvolupament de la tarifació social en l’accés a l’aigua al territori metropolità, una fita que no s’ha aconseguit traslladar a nivell local encara.

Lluís Carrasco, per la seva banda, manté la representació a les comissions informatives de Sostenibilitat i Territori, i a la de Desenvolupament i Planificació Estratègica Local, al Consell Escolar Municipal, al Consell d’Administració de Ràdio Molins de Rei, al Consell de Molins de Rei Solidària i al Pla de Mobilitat Urbana.

Recomanacions personalitzades