Lluís Carrasco pren possessió de l’acta de regidor amb el compromís de “treballar per un govern d’esquerres”

El nou regidor d’Iniciativa s’estrena al ple municipal prometent “treballar per conformar un govern d’esquerres a Molins de Rei”. Carrasco critica les retallades, la corrupció, la Constitució i la monarquia. L’ecosocialista recorda “el joc brut i les calumnies” a Ivan Arcas durant la passada legislatura.  

Carrasco després de rebre l'acte de regidor // Jose Polo

Carrasco després de rebre l’acte de regidor // Jose Polo

Nou a l’Ajuntament però experimentat en la política de carrer. Lluís Carrasco (1958) va prendre possessió de l’acta de regidor durant el passat ple municipal del mes de gener. Ho va fer amb un discurs marcadament d’esquerres, passant per temes que han marcat l’agenda política, i prometent “treballar de valent per conformar un govern d’esquerres a Molins de Rei ja que, en definitiva, és el que han expressat els molinencs amb els seus vots”. Carrasco va recordar la composició del ple en l’eix ideològic – 15 regidors d’esquerres i 6 de dretes – per rematar expressant que “cal treballar i cercar complicitats i la bonhomia que ho pugui fer possible com més aviat possible”. 

El president d’Iniciativa per Molins de Rei va tenir un missatge de lleialtat cap al líder de la seva formació, Ivan Arcas. “No fa gaire hem pogut veure com s’ha fet joc brut, s’han dit mitges veritats, s’han utilitzat de forma no ètica diverses falsedats amb l’objectiu de desprestigiar els rivals polítics” va afirmar amb rotunditat en clara referència al cas Clam Consulting, finalment arxivat per la fiscalia.

En contra de les retallades, la corrupció i republicà 

Carrasco va col·laborar clandestinament amb el PCE i el PSUC // Carrasco.cat

Carrasco va col·laborar clandestinament amb el PCE i el PSUC // Carrasco.cat

Carrasco ha estat vinculat a la política des de la seva joventut. El dia que es van legalitzar el PCE i el PSUC es trobava fent la mili a Melilla i col·laborant en la clandestinitat amb el partit comunista de la ciutat. Amb un especial interès en temes de mobilitat i infraestructures, va deixar clar que en la presa de possessió de l’acta de regidor prometia complir la constitució i tenir lleialtat al rei utilitzant la fórmula de la promesa per imperatiu legal. “La llei m’obliga, però jo sóc un republicà convençut que ja no vaig votar en el seu dia aquesta Constitució”, va rematar.

L’ecosocialista ha demostrat el seu rebuig a les retallades en reiterades ocasions – es poden veure exemples en els seus articles publicats a Viu Molins de Rei – i no va deixar escapar l’ocasió a la sala de plens: “s’està privatitzant i deixant sota minis el sistema sanitari públic i condemnant a moltes persones a patir malalties per la falta de recursos” va etzibar. Sobre la corrupció, un dels temes que marca l’agenda de la política nacional, va assegurar que “podem veure com els ciutadans no són tots iguals davant la llei”. Partidari del dret a decidir, va reclamar el “nostre dret com a poble a l’autodeterminació i al ser consultats sobre la pertinença o no a l’Estat”. El seu discurs va arrencar els aplaudiments d’un grup de companys i amics que el van acompanyar al ple entre els quals es trobava la regidora que li ha deixat pas, Laura Duran.

 Crítiques de Convergència 

Els discurs de Carrasco no va trigar en tenir reaccions entre un dels partits del govern municipal. Dies després, el Primer Tinent i portaveu de CiU, Joan Ramon Casals, va criticar en declaracions a Molins TV que “hi ha gent que es nega encara ara a acceptar la voluntat del poble de Molins de Rei”. CiU, partit més votat a les últimes eleccions municipals i que accedira l’alcaldia aquesta primavera, donava per inútils els esforços per configurar un govern d’esquerres a la vila. El ‘feeling’ entre dos antics socis de govern de la passada legislatura està completament trencat.

Recomanacions personalitzades