Ivan Arcas es presenta a la reeleció com alcalde encarant una nova etapa d'Iniciativa

Ivan Arcas ha estat proclamat candidat a l’alcaldia amb un equip que presenta cares noves per encarar “una nova etapa”. L’alcalde agraeix la feina feta als regidors que no repetiran i critica als socis de govern que han utilitzat “estratègies de desgast i deslleials”.

L’actual alcalde de Molins de Rei va ser proclamat com a candidat a la reelecció en un acte celebrat el passat dissabte 26 de març a la Sala Gòtica. Ivan Arcas va reconèixer que Iniciativa per Molins de Rei encara “una nova etapa en la que ens juguem molt”, ja sense Esquerra Nacionalista com a companys de viatge. L’alcalde va adreçar-se a les 120 persones que omplien l’acte: “Emprenem un nou cicle i ens toca ser agosarats; hem de construir un projecte de futur i volem avançar en un model de vila sostenible en el que la prioritat siguin les persones”. Arcas va demanar el suport de la ciutadania per avançar en el Molins de Rei del futur en el que “l’espai de la política social s’ha de marcar pel respecte”. L’alcalde, com si de Stéphane Hessel es tractés, va cridar als assistents a “potenciar la inconformitat respecte el moment que vivim”.

Ivan Arcas va defensar l'obra de govern de la darrera legislatura // David Guerrero

Després d’aquests anys al capdavant de l’Ajuntament i tota la polèmica en la que s’ha vist envoltat els últims dies, l’alcalde va confessar: “Em sento fort i em comprometo a mantenir el meu compromís”. Tot i això, no hi havia una gran eufòria a l’entorn d’Iniciativa el passat dissabte. Res a veure amb l’ambient molt més exultant que va presenciar la mateixa Sala Gòtica dues setmanes abans amb la presentació d’Esquerres per Molins de Rei o la de Convergència i Unió a la plaça de la Creu fa una setmana

La polèmica de les acusacions de prevaricació i tràfic d’influències per part de la interventora pesaven. Arcas va passar de puntetes, però va deixar clar que donava el seu suport als funcionaris i professionals de l’Ajuntament, als que va considerar “víctimes d’una mala estratègia política”. L’actual alcalde va concloure que “el joc brut no és cap garantia de govern, i la gent de Molins de Rei no és tonta”. Els socis de govern tampoc es van escapar sense rebre durant el discurs de proclamació d’Ivan Arcas. L’encara alcalde va titllar l’actual legislatura com “un període difícil”. Arcas va reconèixer la dificultat de treballar en un govern de coalició i va criticar que en “els darrers mesos s’han produït estratègies de desgast, que són legítimes, i altres deslleials, que no són legítimes”. Les paraules d’Arcas arribaven només dos dies després de que CiU anunciés que porta l’informe de la interventora a l’Oficina Antifrau.

Nous reptes

Montse Cateura, Enric Franch i Genoveva Català (en segon pla a l'esquerra) no es van perdre la proclamació d'Ivan Arcas // David Guerrero

Ivan Arcas va defensar el treball fet des del govern municipal i els valors d’esquerra que s’han dut a terme durant els últims anys, convertint a Molins de Rei en “una vila sostenible, equilibrada, amb qualitat de vida i nous reptes i projectes per al futur”. L’alcalde va defensar el pla de mandat,  alguns dels projectes més emblemàtics i la feina feta. Mentre Enric Franch i Montse Cateura s’ho escoltaven tot plegat des de la tercera fila, Arcas va agraïr “l’esforç a tots els companys que han treballat al grup municipal durant aquesta legislatura”.

A l’alcalde com a cap de llista, l’acompanyarà Laura Duran com a número 2. El tercer lloc es renova i recau en Sergi Conde, de 34 anys. En el número 4 anirà Mercè Ferrer, que va entrar a l’Ajuntament fa poc més d’un any, després de que Carme Puig marxés per tornar ara en el númer0 10. El president de l’executiva local d’Iniciativa, Lluís Carrasco, també s’incorpora a la llista i ocuparà el número 5. El segueixen Maribel Soler, Pere García, Maria Jose López, Marc Gasol , Carme Puig, Josep Bergadà,Fermina Recio, Ricard Macias, Saida Eliluch, Chema Mancheño, Rosa Ricard i Rafael Canosa.

D'esquerra a dreta: Mercè Ferrer, Sergi Conde, Ivan Arcas, Laura Duran i Lluís Carrasco // David Guerrero

L’actual regidora i durant gran part de la legislatura assessora d’alcaldia, Núria Artés, tornarà a treballar des de l’ombra, on més còmoda es troba, i ocupa la posició 18 de la llista. Miquel Vila -l’actual regidor de Via Pública, Mobilitat i des de la marxa d’Enric Franch, d’Economia i Finances- també abandona la primera línia política i ocuparà la dinovena posició. Tanquen la llista Dolors Canals i l’històric Carles Martínez.

La llista alterna el 50% d’homes i dones, té una mitjana d’edat de 42 anys i un 58% de persones que són independents.Ivan Arcas va qualificar la llista de “macedònia de diversa procedència però amb la intenció en comú de treballar per Molins de Rei”. Carme Puig, que ocupa el número 10 de la llista, va ser l’encarregada de presentar el projecte Molins de Rei 2020. Puig va definir-lo com “un espai que ha de servir per a participar i debatre els temes polítics i socials que ens afecten” i va convidar a tothom a participar activament, no de manera puntual, sinó per fer un seguiment al llarg de tota la legislatura, fent d’Iniciativa i Molins de Rei 2020 una suma que pugui mantenir a l’equip d’Arcas a l’alcaldia.

Tots els membres de la llista d'Iniciativa per Molins de Rei van pujar a l'escenari a recolzar a Ivan Arcas // David Guerrero

La llista completa amb la que es presenta Iniciativa per Molins de Rei:

1 Ivan Arcas Blanch

2 Laura Duran

3 Sergi Conde

4 Mercè Ferrer

5 Lluís Carrasco

6 Maribel Solé

7 Pere Garcia

8 M Jose Lopez

9 Marc Gassol

10 Carme Puig

11 Josep Bergada

12 Fermina Recio

13 Ricard Macias

14 Saida Elilluch

15 José Mª (Txema) Mancheño

16 Rosa Ricard

17 Rafel Canosa

18 Núria Artés

19 Miquel Vila

20 Dolors Canals

21 Carles Martínez

Recomanacions personalitzades