Emilio Ramos: "Els ajuts socials han de ser primer pels de casa"

El cap de llista del Partit Popular de Catalunya, Emilio Ramos, és el tercer protagonista de la sèrie d’entrevistes  amb tots els candidats a l’alcaldia de Molins de Rei. Ramos creu que a l’Ajuntament “s’han d’aixecar catifes” i defensa que els ajuts socials han de ser “primer pels de casa”.

– Edat: 58 anys

– Estat civil: Casat, sense fills

– Barri on viu: Canal

S’ha prejubilat.

– Va estudiar fins el batxiller i després va fer alguns estudis de maestria industrial.

– Quan era petit, volia ser de gran treballador dels cossos de seguretat de l’Estat

– És creient?: – Un defecte: Molts – Una virtut: També moltes

– Racó favorit de Molins de Rei: Tots

– Si ha de quedar amb algú a Molins ho fa a qualsevol lloc.

– Un lloc per escapar-se fora de Molins:  Ciudad Real

– Aficions: Caça, pesca i anar amb moto – Un llibre: “España puede salir de la crisis” de José María Aznar

– Una película: Les antigues, sóc dels que veig “Cine de Barrio” – Un programa o sèrie de televisió: “Aquí no hay quién viva”

– Una cançó: M’agrada molt la sarsuela – Un esport: El motociclisme

– Un viatge que recordi especialment: cada vegada que vaig al meu poble.

– Una foto que s’emportaria al despatx d’alcaldia: les que dicta la Constitució i la de la meva mare.

Creu que Molins de Rei és insegur?

Totalment, estic convençut de que Molins és insegur. Des del Partit Popular lluitarem per fer que això canviï.

Si Molins de Rei és insegur, que opina de poblacions del costat que registren moltes més incidències que la nostra vila?

Hi ha de tot, de més segurs que Molins i de menys. El que s’ha de fer es posar-se en contacte amb municipis del nostre voltant per millorar la seguretat en tots i cada un d’ells.

Moltes persones es queixen de que el Partit Popular té molt poca presència a Molins de Rei. Organitzen pocs actes i fan poques aparicions públiques. Per què?

A nosaltres ens va constar molt aconseguir un regidor a l’Ajuntament. Amb un regidor únicament, poques possibilitats tenim d’organitzar actes. Poc a poc, ho estem solucionant. Espero que per les properes eleccions el PPC ja tingui la seva seu.

Com valora l’actual govern?

Fatal. Tot i que s’ha de reconèixer que han fet coses, després de 20 anys de governs d’esquerres a Molins de Rei marxem amb molta feina sense fer i, a més a més, deixant un forat als comptes de l’ajuntament. Crec que els ciutadans això no ho oblidaran.

I l’oposició?

Des del Partit Popular hem fet una oposició molt digne, basada en el respecte a la resta de formacions polítiques. Hem fet moltes mocions, algunes d’elles s’han acceptat i d’altres no. Qualsevol moció que nosaltres entenem que és un bé per Molins de Rei serà recolzada pel Partit Popular, vingui d’on vingui.

Què seria el primer que faries si fossis alcalde?

Aixecar catifes. Tot i que no hi ha diners per fer una auditoria, creiem que a l’ajuntament hi han molt bons professionals per poder fer aquesta feina.

Quins són els requisits per poder pactar amb el PPC després de les eleccions?

Negociarem en base al nostre programa. No li donarem cap xec en blanc a ningú. Si ens hem d’anar a l’oposició, ho farem amb molta dignitat. Un punt irrenunciable seria la millora de la seguretat ciutadana i la congelació d’impostos. Després creiem que s’han de millorar els ajuts socials, que han de ser finançats a través de la bona gestió dels recursos. Això si, els ajuts primer pels de casa i després, ja en parlarem.

En altres ciutats, els candidats del PPC han fet un discurs que, per molts, sobrepassa els límits del racisme. Podem posar per exemple el cas de Badalona. Què opina el PPC de Molins de Rei sobre els nouvinguts?

Jo sempre he dit que per entrar a casa meva s’ha de fer per la porta, els que entrin per la finestra no són benvinguts. El que no es pot fer es aplicar la màxima de “papers per a tothom” ja que Espanya és la que és i, al igual que Molins de Rei, tenim la feina que tenim.

És complicat representar al PPC a Molins de Rei?

El Partit Popular és un partit demòcrata a tota Espanya. En unes comunitats autònomes està més arrelat que en altres. Jo, personalment, estic molt content i orgullós de representar al PP a Molins de Rei. Hi ha d’altres que donen el seu suport a candidatures força estranyes.

Recomanacions personalitzades