El Consell de Seguiment de la Crisi marca objectius de cara al 2013

El Consell de Seguiment de la Crisi ha celebrat la seva segona reunió en la que ha analitzat la situació actual a nivell social i econòmic a Molins de Rei. Es posen algunes propostes sobre la taula però no es duran a terme fins l’any vinent, quan s’inclouran al pressupost municipal.

La reunió del Consell de Seguiment de la Crisi es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament // Arxiu – Ajuntament de Molins de Rei

El Consell de Seguiment de la Crisi segueix treballant. Durant les darreres setmanes s’han mantingut diverses sessions de treball, tant de l’equip centrat en l’àmbit social com del de l’àmbit d’ocupació i reactivació econòmica. Tots dos van presentar les dades recollides a la segona reunió del Consell, que es va celebrar el dilluns 16 de juliol a la sala de plens de l’Ajuntament, per fer una diagnosi de la situació actual i apuntar les mesures més immediates que es requereixen.

Entre les necessitats que s’han posat sobre la taula hi ha la millora de l’oferta d’habitatge social, l’atenció dels serveis socials o l’adequació de les ofertes de treball amb les necessitats i perfils dels aturats de la vila. També es van tractar propostes per millorar la competitivitat de les empreses com ara dotar la vila de xarxa WI-FI i fibra òptica, reduir i agilitzar els tràmits per a l’obertura de nous projectes empresarials i comerços, així com prioritzar la millora de la qualificació professionals dels aturats, segons ha informat l’Ajuntament a través d’un comunicat.

La trentena de representants socials i econòmics que integren el Consell de Seguiment de la Crisi van proposar tenir en compte altres iniciatives, i l’objectiu fixat és que en la propera reunió –prevista per a mitjans d’octubre– s’aprovin les propostes definitives que es presentaran en el ple municipal i, d’aquesta manera, es tradueixin en l’elaboració del pressupost del 2013. D’aquesta manera es segueix el calendari marcat a la primera reunió del nou Consell, celebrada el passat mes de maig.

L’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, van assenyalar que “la crisi obliga al conjunt de la vila a afrontar nous esforços davant les dificultats de finançament dels municipis i les darreres retallades anunciades”. En aquest sentit, van declarar que el consistori “serà el primer en donar exemple en la priorització i bona gestió dels recursos”.

Recomanacions personalitzades