L’Ajuntament fa marxa enrere i congela el preu de les llars d’infants

L’Ajuntament ha decidit eliminar la nova taxa de 91 euros per alumne que havia instaurat aquest curs i manté el mateix preu que l’any passat. El consistori assumeix així la totalitat de la retallada de la Generalitat i compleix amb el promès a les ordenances fiscals.

Imatge de l'inici del curs a l'escola La Sínia l'any passat // Jordi Julià

Imatge de l’inici del curs a l’escola La Sínia l’any passat // Jordi Julià

Els pares dels nens que van a les llars d’infants públiques ja havien estat informats de que enguany,  tant els nous alumnes com els que continuaven, haurien de pagar 91,90 euros per una nova taxa de drets d’inscripció i també sabien que la mensualitat seria un 2% més cara que l’any passat. Així es va aprovar al ple municipal del mes de juliol i s’havia fet saber als afectats a l’inici de curs.

Ara, l’Ajuntament ha anunciat que fa marxa enrere i les taxes queden congelades i la nova aportació directament eliminada. No es cobraran els 91 euros per drets d’inscripció ni s’incrementaran els imports respecte el curs passat, tal com s’havia anunciat en el seu moment.

Segons informen fonts municipals, “arran de la revisió dels recursos disponibles, s’ha decidit destinar els nous estalvis generats a mantenir congelades les taxes de les llars d’infants municipals”. Es tracta d’uns 200.000 euros, segons van xifrar fonts municipals en el moment de l’increment. Amb la marxa enrere, l’Ajuntament assumeix la totalitat de la retallada de l’aportació de la Generalitat a les llars d’infants municipals, que és d’un 52% en els últims tres anys.

Pper segon any consecutiu, el consistori no repercuteix els efectes de les retallades de CiU en els usuaris de les llars d’infants públiques de Molins de Rei. Això vol dir que la quota mensual d’escolarització a jornada completa es manté en els 180,19 euros; l’ampliació d’horari és de 34,23 euros per cada hora mensualment i una hora esporàdica manté el preu de 9,10 euros.

Al·legació a l’increment

El preu de les llars d’infants s’havia sotmès a un període d’exposició pública, com tota taxa pública, i en aquest procediment es va presentar una al·legació als preus aprovats en el seu moment pel ple municipal. Es desconeix el contingut i la procedència d’aquesta al·legació però ha estat la raó per la qual el govern municipal ha decidit mantenir els preus del curs passat. “Evitem a les famílies qualsevol incertesa provocada per la resolució d’aquesta al·legació”, apunten fonts municipals. En el proper ple municipal del 25 d’octubre s’haurà de resoldre l’al·legació i es coneixeran més detalls sobre el seu raonament.

Ajuts amb efectes retroactius

Un cop es passi el tràmit corresponent pel ple municipal, l’Ajuntament obrirà un termini de sol·licitud d’ajuts econòmics per a infants de 0 a 3 anys. Les famílies amb una situació econòmica precària podran demanar l’ajut amb efectes retroactius des del mes de setembre fins al desembre.

De gener a juliol de 2013 s’aplicarà la tarifació social prevista a les ordenances fiscals aprovades al mes de juliol, que contenen els mateixos criteris que els ajuts econòmics. D’altra banda, per tal de facilitar els tràmits, es considerarà la sol·licitud inicial dels ajuts com a sol·licitud vàlida per a tot el curs escolar.

Recomanacions personalitzades