Víctor Puntas relaciona els resultats amb una valoració negativa del govern municipal

Esquerres per Molins de Rei va patir una davallada de vots en la línia del que va passar arreu de Catalunya amb ERC. 800 vots i dos regidors és amb el que es van haver de conformar els membres del partit a les eleccions municipals de Molins de Rei.

Víctor Puntas va votar acompanyat del seu fill i membres de la llista // David Guerrero

El número 1 d’Esquerres per Molins de Rei, Víctor Puntas, va valorar el resultat del seu partit al·legant que a Molins de Rei “ens ha perjudicat la tònica nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, i també que la gent no ha valorat positivament el govern municipal”.

Des que a les 8 de la tarda es va obrir l’escrutini dels vots a la vila de Molins de Rei, a la seu d’Esquerra Republicana regnava el neguit. El seu candidat, Víctor Puntas tot i sent conscient del que estava passant a les grans ciutats de Catalunya, mantenia l’esperança d’aconseguir una representació almenys igual que la de les eleccions del 2007, quan van obtenir tres regidors.

Possiblement la sorpresa de l’èxit i el triomf de la CUP com a tercera força política ha estat una de les causes de la davallada d’Esquerres per Molins de Rei. Victor Puntas va fer referència a l’augment de la Candidatura d’Unitat Popular: “Hi ha hagut un altre gran guanyador, la CUP, amb un discurs molt senzill, amb molta feina i amb molta campanya i anant directe a un seguit de propostes que tenen en la ciutadania un fort reclam”. Puntas va reconèixer que el seu resultat desitjat era de quatre regidors -el doble dels que han obtingut- i dos per a la CUP. Per a Puntas, “així  haguéssim crescut tots, però s’han canviat les tornes i això es amb el que hem de treballar a partir d’ara”.

Durant el procés de recompte de vots, van haver-hi moments on el PP sortia amb dos regidors i Esquerres per Molins de Rei només amb un. Finalment, quan el 100% dels vots va ser escrutat, només amb 82 vots més que el PP, Esquerres per Molins de Rei va obtenir un total de 800 vots i dos regidors representants del partit al consistori: el cap de llista, Víctor Puntas, i el número 2 i fundador d’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei. La coalició de ENMDR i ERC amb prou feines va aconseguir que els veterans representants dels dos partits aconseguissin el seu seient a la sala de plens.

En declaracions a Ràdio Molins de Rei, Víctor Puntas va deixar clar que “els caps de llista i les forces polítiques hem d’estar a l’alçada del que demanen els conciutadans amb els regidors que sigui”. Puntas va demanar que s’entenguin entre tots els partits polítics i que tirin amb el municipi endavant, “que al cap i a la fi és el que ens crida a l’hora d’entrar en política local”.

Sobre el futur imminent de la vila, Puntas va afirmar que “el trencaclosques de governabilitat és complicat” en aquests moments de crisi, i va reclamar que “farà falta un govern fort, unit i cohesionat, que sigui capaç de prendre totes les decisions que s’han de prendre a partir d’ara”. El cap de llista d’Esquerres per Molins de Rei va definir el nou panorama polític com quelcom  “molt obert i molt empatat, mai cap força política havia tingut l’alcaldia només amb 5 regidors i amb tants pocs vots”.

Recomanacions personalitzades