Més de 700 persones protesten contra les retallades en una gran manifestació

Més de 700 persones van recórrer dilluns al vespre els carrers de Molins de Rei per mostrar el seu rebuig al tancament de les urgències nocturnes al CAP. Aquest cop es va aconseguir superar el nombre d’assistents de la primera manifestació. S’ha iniciat una recollida de signatures però algunes veus reclamen accions més contundents.

La manifestació va aplegar a gent de totes les edats i de tot tipus // Jordi Julià

Es pretenia que fos una “gran manifestació” i ho va ser. Una marea de més de 700 persones va recórrer dilluns al vespre els carrers de Molins de Rei, superant així la gran manifestació que hi va haver l’1 d’agost contra el tancament del servei d’urgències de l’ambulatori de Molins de Rei. D’aquesta manera es van complir els pronòstics de la convocatòria, que esperava una “gran manifestació” després de mantenir viva la protesta durant tot el mes d’agost. Entre els organitzadors, la sensació de petita victòria es transmetia des del moment en que es va començar a omplir la plaça de l’Ajuntament.

Xiulets, timbals i tot tipus d'instruments van fer de la manifestació una festa sorollosa // Jordi Julià

Com a gran manifestació que havia de ser, el recorregut que s’havia estat fent durant el mes d’agost es quedava curt, i per això es va ampliar passant per la plaça de la Creu i el passeig del Terraplè, tot i que l’origen seguia sent la plaça de Catalunya i la destinació seguia sent el CAP La Granja. Amb la presència de furgons dels Mossos d’Esquadra preparats per actuar si era necessari, la marxa va transcórrer sense incidents, en un ambient festiu i reivindicatiu, amb un grup de timbalers, molts ciutadans farts de les retallades, membres de les assemblees d’indignats de municipis veïns, i naturalment, polítics.

 

El passeig del Terraplè es va omplir de molinencs units contra les retallades // Jordi Julià

Normalment abans de dos quarts de nou la manifestació ja havia arribat al pati del CAP, però aquest cop com que el recorregut era més llarg, la capçalera de la manifestació no va arribar al CAP fins pocs minuts abans de les nou. Es temia que la reixa d’accés ja estigués tancada però no va ser així, i l’assemblea va poder-se celebrar sense problemes. El que sí que estava tancat, tal com ja havia passat des del segon dia, era la porta principal d’accés a l’edifici, tancada abans d’hora per evitar una possible ocupació del CAP.

Recollida de signatures i possible ocupació

L'assemblea posterior a la manifestació va plantejar-se el futur de les protestes // Jordi Julià

Després de cinc setmanes sortint al carrer cada dilluns per mostrar el rebuig a les retallades, la comissió Molins contra les retallades ha apostat per recollir signatures que serveixin per demostrar que gran part de la ciutadania s’oposa al tancament del servei d’urgències nocturnes.

Diversos assistents a l’assemblea van demanar “accions més contundents”, com l’ocupació del CAP o talls de l’autopista, però en canvi des de la comissió Molins contra les retallades es mostraven més partidaris de deixar de fer protestes durant els propers dies “per no cremar el personal”, i concentrar-se en aconseguir un gruix important de firmes contra el tancament. Altres ho criticaven al·legant que “les firmes no serveixen per res, CiU va estar recollint firmes l’any passat contra el tancament d’urgències 24 hores i ara encara estem pitjor”.

Alguns proposaven un punt mig: aconseguir visibilitat ocupant el CAP, però fer-ho un dia a la setmana i en torns de 4 hores. L’assemblea no va acabar amb cap decisió ferma i caldrà esperar a aquest dimecres, quan es reunirà la comissió Molins contra les retallades per decidir quin és el camí a seguir després de l’èxit de convocatòria aconseguit.

L’alcalde se suma a les protestes

L'alcalde, Xavi Paz, i la regidora de Sanitat, Anna Cantudo, van ser uns més a la manifestació // Jordi Julià

Entre els manifestants hi havia per primer cop l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, acompanyat de gairebé tots els regidors del seu partit (PSC), alguns dels quals ja havien aparegut a les manifestacions amb anterioritat. També van fer acte de presència els 5 regidors de l’equip de govern de CiU, inclòs el seu líder Joan Ramon Casals, que va assistir a la manifestació de l’1 d’agost passat, i va criticar la política que segueix CiU a nivell nacional, tot i que des d’aquell dia cap membre d’aquest partit havia tornat a manifestar-se. Pel que fa a l’oposició, va aparèixer per primera vegada el número u d’ICV, l’exalcalde Ivan Arcas, acompanyat d’altres regidors del seu partit que ja venien donant suport a les protestes des del principi. De la CUP, com és habitual, gairebé tots els seus regidors hi van assistir, inclòs el seu líder Àlex Maymó, i d’Esquerres per Molins de Rei només hi havia el número 2, Jordi Romeu, que va aparèixer per primer cop la setmana passada.

 

Actualització: A la reunió de la comissió Molins contra les retallades s’ha decidit continuar amb les mobilitzacions. S’ha convocat als ciutadans  tots els dilluns a les vuit del vespre a la Plaça de Catalunya, per fer una marxa fins al CAP La Granja.

Recomanacions personalitzades