Un centenar de persones mantenen viva la protesta contra la retallada al CAP

Unes 120 persones han tornat a manifestar-se entre la plaça de l’Ajuntament i el CAP La Granja per protestar contra el tancament del servei d’urgències nocturnes a Molins de Rei. El CAP, amb la presència dels Mossos d’Esquadra, ha tancat mitja hora abans per evitar que entressin els manifestants a l’interior.

La manifestació va anar de la plaça de l'Ajuntament fins el CAP al llarg del carrer Bruc // David Guerrero

Les vacances i el mes d’agost han fet estralls en les protestes contra la reducció de l’horari d’atenció al centre d’atenció primària de Molins de Rei. Lluny de les 500 persones de la setmana passada, aquest dilluns uns 120 molinencs van tornar a sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a les retallades de la Generalitat en sanitat que provoquen el tancament del CAP entre les nou de la nit i les vuit del matí de manera indefinida.

La concentració es va iniciar a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament i va anar fins al CAP la Granja. Mentre que la setmana passada hi havia presents regidors de l’equip de govern -tant del PSC com de CiU- i, fins i tot, el primer tinent d’alcalde i alcalde accidental, Joan Ramon Casals; aquesta setmana només dos dels quatre regidors de la CUP es van deixar veure amb els ciutadans. El president d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco, també es trobava entre els assistents.

Mossos i el CAP tancat abans d’hora

La sorpresa de la tarda es va produir al arribar al CAP, al final de la manifestació, quan els veïns es van trobar amb les portes de l’interior de l’ambulatori tancades i la presència d’una parella de Mossos d’Esquadra. Davant la impossibilitat d’accedir a les instal·lacions del CAP com es va fer la setmana passada, es va celebrar directament una assemblea al pati interior. Primer amb megàfon i moltes distàncies i després a viva veu ja sense megàfon i en un cercle més tancat, el centenar de veïns concentrats van decidir crear una comissió amb un grup de persones per treballar de manera organitzada en les properes accions que es duguin a terme.

Els manifestants es van sorprendre al veure com el CAP havia tancat mitja hora abans // David Guerrero

La presència dels Mossos d'Esquadra va ser la novetat respecte l'anterior manifestació // David Guerrero

El rumb que ha de prendre la mobilització ciutadana a Molins de Rei era el quid de la questió de l’assemblea. “Demanem la dimissió de Boi Ruiz”, alçava la veu un jove. “Siguem realistes, hem de protestar a nivell local, que l’Ajuntament ens ajudi en les nostres protestes, que Boi Ruiz dimiteixi segur que no ho aconseguirem”, li responia un home d’uns 40 anys. Aquesta era la postura més aplaudida i recolzada entre els presents. “Aprofitem que l’Ajuntament ha demostrat certa obertura i predisposició a ajudar-nos, així serem més forts”, indicava un altre assistent, proposant que “es recullin signatures amb el suport de l’Ajuntament, és molt més fàcil demanar a la gent una signatura que no pas sortir al carrer a cridar”. Entre les propostes sorgides a l’assemblea, també va aparèixer la possibilitat de demanar a l’Ajuntament que pengi una pancarta al balcó del consistori oposant-se al tancament del servei d’urgències a Molins de Rei.

La propera manifestació serà dimarts 16 d’agost

Diversos molinencs van prendre la paraula durant l'assemblea per expressar diverses opinions sobre el futur de les accions reivindicatives // David Guerrero

Com dilluns vinent és festiu, s’ha convocat la propera manifestació pel dimarts 16 d’agost. De totes maneres, conscients de que l’agost ha provocat una davallada important, ja es pensa en una gran manifestació el 5 de setembre, una data en la que no es descarta organitzar accions més contundents com ocupar el CAP, tallar l’autopista o bloquejar els accessos per carretera a Molins de Rei.

Al finalitzar l’assemblea as va fer una recol·lecta de diners i es van reunir 92 euros que es destinaran a fer fotocopies, cartells i altres accions divulgatives de les properes manifestacions. Les accions concretes que es duran a terme es decidiran des de la comissió que treballarà en el tema i la propera assemblea.

Una pacient i el CAP tancat

Al mateix temps que es produïa l’assemblea, quan faltaven deu minuts per a les 9 de la nit va arribar una mare amb una nena d’uns vuit anys. S’havia caigut i s’havia donat un cop al front, que s’havia posat molt vermell. La mare va necessitar que els Mossos d’Esquadra fessin d’intermediaris entre el personal que encara es trobava a l’interior del CAP i la mare amb la seva filla perquè pogués ser atesa. Finalment, després d’uns minuts de desconcert, un metge atenia a la pacient fent-la passar per una porta lateral. La porta principal es va tancar abans de l’arribada dels manifestants i no s’ha tornat a obrir fins a les 8 del matí. Més de 13 hores sense atenció d’urgències a Molins de Rei.

[nggallery id=18]

Recomanacions personalitzades