L'ambulatori tancarà a les 9 de la nit a partir del dilluns 1 d'agost

Les retallades de la Generalitat en sanitat ja es deixen notar de manera evident a Molins de Rei. A partir del dilluns 1 d’agost i de manera indefinida, el CAP La Granja tancarà de 9 de la nit a 8 del matí. Fins ara ho feia a les 12 de la nit i fa un any Molins de Rei disposava d’urgències 24 hores.

El CAP La Granja es va inaugurar el passat mes d'octubre // David Guerrero

El Departament de Salut de la Generalitat ha iniciat una ordenació dels centres d’atenció primària que suposa el tancament de desenes de consultoris i ambulatoris durant l’estiu i la reducció d’horaris de manera permanent en alguns centres d’atenció primària. Aquest atac als serveis bàsics afecta a Molins de Rei amb la reducció de l’horari d’obertura del CAP La Granja, que només oferirà servei d’urgències sanitàries entre les 8 del matí i les 9 de la nit.

A partir del dilluns 1 d’agost, i de manera indefinida, aquest serà el nou horari d’atenció mèdica. La reducció d’horari arriba un any i mig després de que el govern de la Generalitat, en aquells moments governat pel tripartit, eliminés les 24 hores d’urgències mèdiques.

Al metge, fora de Molins de Rei

En el cas que els vilatans i vilatanes requereixin d’atenció sanitària a partir de les nou de la nit, s’hauran de desplaçar a qualsevol dels tres centres d’atenció continuada més propers a Molins de Rei: el CAP Sant Vicenç dels Horts (carretera de Sant Boi, 59-61), el CUAP Sant Andreu de la Barca (carrer Sant Felip Neri, 18) o l’hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí (carrer Jacint Verdaguer, 90). El CAP de Sant Feliu de Llobregat, en canvi, no es podrà visitar ja que també tanca les seves urgències a les 9 de la nit.

En el cas de que es requereixi atenció mèdica urgent i no pugui desplaçar-se a cap dels centres assignats, s’ha de trucar al telèfon d’emergències 061. Per a qualsevol dubte, hi ha un telèfon d’informació: 93 567 09 00. També es pot trucar a Sanitat Respon 24 hores: 902 111 444.

Recomanacions personalitzades