Xavi Paz assumeix l’alcaldia de la legislatura més complicada

Des d’ahir, el PSC torna a governar Molins de Rei. Xavi Paz va ser investit alcalde i ho serà durant els dos propers anys amb el suport de la llista més votada, CiU, que prendrà el relleu al tram final d’una legislatura. La governabilitat de l’Ajuntament serà complicada amb un govern en minoria.

Xavi Paz fent els primers tràmits com alcalde de Molins de Rei // Marta Pedrola

Xavi Paz fent els primers tràmits com alcalde de Molins de Rei // Marta Pedrola

La Sala de Sessions de l’Ajuntament es va quedar petita, molt petita, per encabir l’expectació que va crear ahir la investidura del nou alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz i Penche. El nou alcalde va ser investit per 12 vots dels 21 regidors que conformen el ple municipal.

Paz comença obrint-se al diàleg amb les forces de l’oposició

Les primeres paraules com alcalde del candidat del PSC van ser d’agraïment a tots els regidors que li van votar a favor en la presa de possessió: els cinc del seu partit, els cinc de CiU, un d’Iniciativa per Molins de Rei i el regidor del PPC. Durant el seu discurs Paz va mostrar-se conscient de la dificultats de la legislatura que comença i va demanar la col·laboració de l’oposició: “Tant el govern com l’oposició hem d’assumir la responsabilitat que ens portaran els propers anys tant complexes i complicats però que, també, estan plens d’oportunitats”, va assegurar Paz estenent la mà a totes les forces polítiques, intentant establir un primer contacte amb l’oposició, indispensable per governar en minoria. “Em comprometo a establir un diàleg permanent i constant amb l’oposició per aconseguir els objectius de Molins de Rei” va ratificar Paz.

Menys de 24 hores després de signar el pacte de governabilitat que reparteix l’alcaldia d’aquí a dos anys, el representant de la força més votada a les eleccions i ja primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va voler fixar els primers objectius del nou govern: “Volem una administració més eficient i és el primer repte que hem d’aconseguir” va expressar Casals. “Des de Convergència i com a força més votada hem d’estar oberts al diàleg amb la resta de formacions” va dir Casals, conscient de les dificultats que suposa governar en minoria i en la línia de les paraules pronunciades per Xavi Paz.

Xavi Paz i Joan Ramon Casals formaran govern durant aquesta legislatura // cedida per l'Ajuntament

Xavi Paz i Joan Ramon Casals formaran govern durant aquesta legislatura // Ajuntament de Molins de Rei

La resta de partits van remarcar la distància que els separa de PSC i CiU

Iniciativa a cedit un vot per fer possible la sociovergència // Marta Pedrola

Iniciativa ha cedit un vot per fer possible la sociovergència // Marta Pedrola

L’anterior alcalde i cap de llista d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, va voler aclarir que el vot que li han cedit als socialistes per la investidura de Paz com a alcalde “no és un lliure aval al govern que encapçala el PSC, sinó un compromís per a que aquest treballi pels ideals d’esquerres que, sabem per experiència pròpia, estan ben allunyats del seu actual soci de govern”, marcant clarament la distància de la seva formació amb CiU, que havien estat socis dels ecosocialistes durant les dues últimes legislatures. “Hem alertat a la vila del perill pels serveis públics que suposa el creixement de la dreta” seguia Arcas en la seva fixació contra els conservadors, lamentant-se alhora de que “les forces d’esquerres, majoritàries, no hem estat capaces de posar-nos d’acord i fer un projecte comú” recordant la proposta que va fer la seva executiva la setmana passada.

Una de les opcions que va sortir més malparada  de les eleccions, Esquerres per Molins de Rei, va ser la més dura amb el nou govern. Tant el representant d’Esquerra Repúblicana, Víctor Puntas, com el d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu van fer dures crítiques a la situació actual del consistori. Puntas va recordar que “tant PSC com CiU han portat a l’Ajuntament davant l’Oficina Antifrau assenyalant a treballadors municipals”. Per a Puntas, “no tot s’hi val en política”. D’altra banda, el cap de llista d’ERC també va carregar contra el seu antic soci, Ivan Arcas, explicant que “no entenem com altres formacions polítiques,que no formaran part del govern poden donar-li suport, no sabem quin interès hi ha al darrera i no li trobem el guany per Molins de Rei” va expressar Puntas amb contundència.

Curiosament, la formació que va fer una oposició més dura durant l’anterior legislatura i que desprès va sortir com a triomfadora de les eleccions municipals, la Candidatura d’Unitat Popular, ha mantingut una actitud més conciliadora envers al nou govern. Un dels nous regidors, Roger Castillo, va mostrar el seu desig de que “durant els propers quatre anys s’obri un pont de diàleg entre govern i oposició”. Castillo va declarar amb rotunditat que la CUP “accepta la responsabilitat que significa ser la primera força de l’oposició amb ganes de treballar per Molins de Rei” en contra d’aquelles veus consideren la seva decisió de no entrar al govern com una falta de maduresa i responsabilitat.

Al nou alcalde, Xavi Paz, i el nou primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, l’acompanyen en l’equip de govern els regidors de CiU, Mònica Santamans, Joaquím Martí, Carme Madorell i Esteve Altozano, i els del PSC, Ana Cantudo, Miquel Zaragoza, Jéssica Revestido i Fernando Espinosa. Aquestes 10 persones formen el nou equip de govern municipal. La oposició compta amb Alex Maymó, Roger Castillo, Laura Peradalta i Albert Botran de la CUP, Ivan Arcas, Laura Duran, Sergio Conde i Mercè Ferrer d’Iniciativa per Molins de Rei, Víctor Puntas i Jordi Romeu d’Esquerres per Molins de Rei, i Emilio Ramos del PP.

Indignats i treballadors de la deixalleria van protestar a les afores de l'Ajuntament durant tot el ple municipal // Jose Polo

Indignats i treballadors de la deixalleria van protestar a les portes de l’Ajuntament durant tot el ple d’investidura // Jose Polo


Recomanacions personalitzades

  37 comments for “Xavi Paz assumeix l’alcaldia de la legislatura més complicada

 1. Fernando
  12/06/2011 at 15:01

  Es una verguenza de pacto. En ningun momento han querido pactar con la CUP porque exigian una rebaja de verdad de los sueldos y cargos de confianza y si la CUP hubiera entrado en el gobierno el Sr. Paz no hubiera podido tener 2 años de alcaldia ya que repartir la alcaldia entre 3 partidos hubiera sido un escandalo.

  El PSC amenazó de no entrar en el gobierno sino tenian 2 años de alcaldia y entonces CiU se buscó la vida por ahi para encontrar un voto mas con la mala suerte que al final la cupula de CiU le ha conseguido el apoyo del PP despues de una reunión entre la cupula de CiU i del PP (como ha reconocido el mismo concejal del PP en la Radio).

  Se ha evidenciado que la CUP tenia razón cuando dijo que en las negociaciones poco querian hablar del programa porque en el pacto que han dado a conocer solo han hablado de grandes propositos pero no han explicado que propuestas han consensuado. Eso si, el reparto del poder si que lo tienen muy claro.

  Hay muchos rumores sobre que han ofrecido a ICV para que regalara uno de sus votos. Ya veremos con el tiempo cual ha sido la contrapartida pero ya de por si es una verguenza.

  Como seguramente el sr. Pedro Moreno (de la lista del PSC) se preocupara de poner algun link de municipios donde la CUP ha entrado en el gobierno o tendrá la alcaldia tambien le digo que yo tambien me he molestado de buscar información sobre estos pactos. La CUP solo ha pactado poniendo encima de la mesa unas condiciones muy razonables como la rebaja de los sueldos de los políticos (y otras dependiendo de cada municipio) y solo cuando se ha aceptado han pactado. Todos estos pactos se han explicado en asambleas abiertas a la población dando máxima transparencia a estos acuerdos. Incluso han perdido la alcaldia a pesar de ser la fuerza mas votada en Alfés porque ERC i CIU han preferido pactar entre ellos y asi no tienen que aceptar ciertas condiciones.

  Yo milité en la transición en el PSUC y veo que esta gente de la CUP esta recuperando la ilusión y las formas que tanto nos ilusionó a esa generación. Espero que sigan asi!

  • peregarcia
   13/06/2011 at 15:10

   Ja, ja ,ja muy buena Fernando no te enteras de nada….. Porque CIU tiene que buscar un voto para investir a Xavi Paz, si la lista más votada el seria Alcalde ? Te crees que son tontos, oyes campanas pero el campanario no sabes encontrarlo ni con el google. Tu defiende como puedas a la CUP de Molins que la noche despues de las elecciones ya dijo que iria a la oposición, solo entraran en un Gobierno con matoria absoluta o sea nunca, se vive muy bien criticando si construir nada, claro governar tiene eso, que tienes que tomar decisiones y siempre te puedes encontrar que no gusten

   • Fernando
    13/06/2011 at 17:08

    Sr. Pere Garcia, usted es el mismo Pere Garcia de ICV? Si es asi expliquenos porque dieron un voto a Xavi Paz.

    CiU, sino se queria ver gobernando con solo sus 5 concejales, tenia que buscar un voto mas para llegar a los 11 necesarios para investir ahora a Xavi Paz.

    Si hubieran gobernado con solo 5 concejales habria sido un suicidio ya que al cabo de los meses hubiera sido un desgobierno y le habria caido una moción de censura.

    Antes de criticar a la CUP quizas que se dediquen a hacer autocrítica porque ICV ha perdido la mitad de los votos…

    • viumolinsderei
     14/06/2011 at 10:47

     En Pere Garcia d'ICV s'ha posat en contacte amb nosaltres per deixar clar que ell no és aquest usuari ni ha fet cap comentari en aquesta noticia.

     A l'usuari que utilitza "peregarcia" com a nom d'usuari li agrairíem que utilitzés el seu nom autèntic (fa uns dies comentava com a Manel, ara com a Pere…).

     Gràcies per la vostra participació.

  • pedro moreno
   13/06/2011 at 22:55

   animo a todos y lo importante es Molins de Rei, el pueblo necesita del pueblo y esos somos nosotros, un abrazo y no hacia falta hacerme la mencion de SR, soy un simple currante de Seat, me gusta salir en bici con los Dragones de Molins de Bike y tengo un peque de 5 años que es lo mejor del mundo……eso si igual que yo respeto pido respeto, que hasta ahora lo veo pero prefiero como me dicen mis AMIGOS, vales mas por lo que callas que por lo que dices…….buenas noches y no os encabroneis…..joder, ser felices y disfrutar cada momento, debemos de ayudarnos y entendernos, demostrar que somos personas y no animales y enseñar a nuestros pequeños lo mejor para que dia a dia intenten vivir en paz y con unos valores. RESPETO joder que no cuesta, un abrazo a todos, por cierto Fernando los links los pongo para aclarar con gente de la CUP que por cierto me merecen mas respeto que muchos otros que van de algo que no son, lo que si es cierto es que cuando uno ven que se preocupan mas de lo del vecino que de lo de su casa, deben hacerle ver que todo el mundo en casa tiene algun tema no????? pero bueno al fin y al cabo, un abrazo y para mi lo mas importante es Molins de Rei y que su gente viva en paz y en armonia, debemos entendernos y RESPETARNOS, estamos de paso………..

   • Teresa
    14/06/2011 at 10:19

    Paz y amor entre todos los hombres de buena voluntad , Puestos así,… ¿ Cuando suprimiran el IBI (Impuesto de Bienes e Inmuebles) en Molins de Rei, y dejar que su gente viva en paz y armonía?

 2. Fernando
  12/06/2011 at 15:23

  Xavi Paz esta traicionando a los principios del socialismo y ha pactado a cualquier precio para llegar a ser alcalde los 2 primeros años en plena crisis economica. Se llevara todos los palos y cuando tenga la alcaldia CiU será cuando se inauguren todos los proyectos que hagan y se llevaran todos los meritos.

  Ya se esta perdiendo los valores de los antiguos militantes del PSC que realmente se lo creian. Ahora los nuevos cargos del partido son gente con estudios universitarios que prefieren meterse en política para encontrar trabajo y vivir de la política.

  En la asamblea de militantes del PSC hubo bastantes voces críticas con este pacto como el exconcejal Manel Monllaó y otros. Si el PSC sigue asi acabaremos siendo un partido marginal en Catalunya.

 3. Mariano
  12/06/2011 at 16:15

  a vergonya es que jo vaig votar CUP i em vaig il-il·lusionar amb possibilitat de poguer cambiar les coses desde dintre, mostrant a la gent que les coses es poden fer de altres maneres, ara nomes em queda per veura la feina constructiva que farem ens aquests cuatre anys, si es que realment tenim un compromis amb el poble que ens ha votat , o per el contrari es continuara fent oposicio critica sense aribar a fer cap aportacio al problemes reals que tenim, crissis ,ocupacio, retallades en tots els ambits , falta dájudes a la gent jove, falta de credit…………………………………..
  La CUP a recollit de nostre poble una cossa que no donan arreu, el credit de l´esperança per millorar el municipi i la gent que hi viu, ara es el moment de treballar per millorar i deixar una mica aquesta critica facil que no mes ens porta a debats que esbaeixen els problemes reals del nostre poble.
  Sr FERNANDO, a parte de toda esta rumorologia que nos menciona, tiene usted alguna aportacion o idea que pueda mejorar algo nuestro municipio, o simplemente tiene ¨MAS DE LO MISMO ¨ Estoy en paro ( agotado ), tengo dos hijos mi mujer tiene una ayuda de 460€. y tengo que hacer trabajos en negro porque no podria pagar ni la hipoteca, mis padres y mis hermanos ya no pueden ayudarme mas y por mucho que grito ´ CATALUNYA INDEPENDENT ¨ no veo que sea en estos momentos la tabla de salvacion para todos nosotros, mas adelante puede que si,
  Es per aixo que demano a la CUP que tingui seny i treballi per millorar aquest poble perque tambe millori la gent que us dona suport. ¨ SI TENS PERDUES, REDUIRLES, TAMBE ES UN GUANY "

  • Marta C.
   13/06/2011 at 9:55

   Salutacions Mariano, tens molta raó en això que dius, realment el que ens pot ajudar a sortir de la crisi ara per ara només és la INDEPENDÈNCIA, però cal parlar clar, i això sembla que només ho ha fet un partit molt nou al qual se l'ha condemnat precisament per aquesta claredat: demanaven també revisar sous de polítics però també les retribucions que obtenen els partits, inclosa la CUP, i la renovació de les persones; el seu programa era d'austeritat i de millora en la gestió, gent que procedeix de l'empresa privada i que no ha gaudit d' excedències laborals per preparar la campanya,… Però sembla que la transparència i claretat només està en mans d'alguns. I aquests darrers que juguin clar, perquè uns quants estan dins prenent el càrrec de regidor i d'altres a fora protestant, molt transparent i molt insultant tot plegat.

 4. EL PREDICADOR
  12/06/2011 at 16:44

  MARIANO yo he pasado por lo que estas pasando tu y se lo que es la impotencia de no poder salir del agujero y la lacra de estar parado y ver cada dia como estos politicos, banqueros, especuladores cada dia son mas ricos. animo y un consejo haz piña con tu mujer y tus hijos YO PUDE SALIR DEL AGUJERO Y TU TAMBIEN SALDRAS.

 5. Akelarre molinenc
  12/06/2011 at 16:44

  Es hora de fer net a l'Ajuntament. Tot el nostre suport als treballadors de la deixalleria del CEPA que han patit "purga estalinista" de IVAN ARCAS. Tot perquè el CEPA (que tothom sap que no es de CIU) no es va plegar ha parlar bé de la incineradora que contaminarà Molins (que haurà pagat i a quí la incineradora per garantir que ICV de Molins estigui a favor?) .
  Els demòcratas d'ICV van decidir que als disidients ideològics "ni aigua" i van fer un contracte antiCEPA per enviar als treballadors del CEPA al "gulag" de l'atur. Es van saltar la llei que exigia la subrrogació i van portar la desesperació i l'angoixa a moltes families, Ivan Arcas va mentir dient que existien informes jurídics que avalavan la decissió però no era cert.

  El dissabte els treballadors van acusar de corrupte a Ivan Arcas com màxim responsable del problema.

  Cal fer una investigació oficial per veure quines han estat les compensacions de la incineradora per Molins i si s'han fet, a on han anat.

  I cal donar una solució a aquestes families !!!!!!!!!!!!

  • manel
   13/06/2011 at 22:54

   A la Fernando a defender como sea a la CUP,( no soy el de ICV) lo bueno es defender como sea “estar en misa y repicando” , que se esta muy bien viviendo de los papas sin tener ninguna responsabilidad ( sin hijos) y decir que nadie tiene que cobrar , llevar un Ayuntamiento (24 millones de euros el presupuesto) sin personas dedicadas .
   Ostias con el paradigma haber si la empresa privada tambien hace lo mismo “utopia” como lo de retirar los arboles de Collserola y se pasan en la campaña grapando (poner grapas de hierro) a los arboles con sus carteles, joder con el ecologismo

  • manel
   13/06/2011 at 22:57

   No estaria mal saber porque en su momento ICV apoyo tanto a la CEPA obviando a otras empresas (solo hace falta ver el local de la CEPA) y como ahora que han cambiado de empresa, salimos a correr y quejarnos, que se hizo de los trabajadores de las otras empresas donde misteriosamente CEPA siempre ganaba, porque no echais la culpa a la nueva empresa concesionaria SOLIDARANÇA coño es verdad es una empresa social

 6. Miquel Ramírez
  12/06/2011 at 22:15

  A tots els que vam votar a la CUP ens agradaria que haguessim guanyat i que pogués ser més decisiva però tot i la gran pujada només tenen 4 regidors. La CUP ha de fer com ha fet el Junqueras a Sant Vicenç. Ha anat treballant a l'oposició de forma continuada i ara han tret 6 regidors i tenen l'alcaldia!

  Si la gent d'altres partits diu tant que la cup ha de governar és perquè saben que en aquestes circunstàncies seria un desastre per la cup i d'aquí 4 anys perdrien regidors i s'hauria acabat la CUP per un període força llarg. No s'ha de fer cas del que diguin des d'altres partits.

  Això si, aquests 4 anys la cup ha de treballar de valent. No cal adormir-se!

 7. Teresa
  14/06/2011 at 11:19

  No , no preocuparse,….. En declaraciones en Radio Molins des Rei , ( 13 junio) del flamante Sr. Alcalde , no debemos preocuparnos,.. Ya se está escenificando, visualizando, detallando , y con austeriadad contabilizando el nuevo espacio ( interestelar-Pajin ?) , 1. El fin de semana ya estuvo con sus "amigos" de la Asociación de Constructores, seguramente para que arreglen los charcos, las lambordas piano y las goteras del mercado, sin cargo. 2. La gran novedad : El cartipas lo harán público, 3. El trabajo en el Ayto. será serio y de satisafacción plena, 4. Hay que cambiar el "sistema" , Las ciudadanas no estamos al servicio del sistema, es el "sistema" que debe estar al servicio dé ,.. 5. Lo de la CEPA lo solucionará rápido, Se elevará a la categoría de "funcionarios", a todos los traperos que toquen bien la cazuela .

  • Teresa
   17/06/2011 at 0:37

   No preocuprase,…. El flamante Sr. Alcalde ha dicho por la Radio Funcionaria de Molins de Rei -COM , que lo de la trapería ya lo tienen solucionado conjuntamente con el Casals, , Solidarnza ha hecho la prueba a los de la cazuela, y a los que la toquen bien, los va a a contratar en su plantilla con cargo al presupuesto municipal 2011 . Solucionado ! , Lo de la cloaca de Mariona y la zanja de Cal Negre, también está solucionado,…

 8. Carlos
  14/06/2011 at 11:59

  Hola Manel .Debes ser socialista no? Que sepas que los socialistas han llevado a este pais los ultimos 8 años.y este pais esta en la ruina,algo de culpa tendran no? y resulta que en Molins los de ciu ponen a un alcalde PSC amigo personal de los de la calle Nicaragua…Montilla Zaragoza….Corbacho etc etc….
  Personas intimas del maximo responsable de la situacion de este pais de las maravillas,de la champions,de la de la 7 potencia del mundo…………Patinaje sobre billetes de 500€.
  En vez de mirar a los demas por que no miras a los tuyos:
  Miles de familias seran desheredaras por los bancos,,,,5 millones de parados…..deuda desorbitante, 800.000.000-000 de Euros,,,miles de empresas cerradas………..miles de politicos cobrando sueldazos….amigismo e ineficiencia al maximo exponente……….
  La pregunta es ;Cuantos desheredados socialistas vendran a MOLINS DE REI?eso es lo que nos debe preocupar…………………………………….

  • Layla
   14/06/2011 at 14:40

   Estàs segur de tot això? Ves als tribunals

  • Manolo
   14/06/2011 at 20:30

   Hola Carlos.
   Tú te lo has hecho mirar???
   De momento habrá que dar un voto de confianza al nuevo alcalde, no te parece?
   Resulta que acaba de aterrizar y ya das por sentado que habrá "socialistas hesheredados" que vendrán a Molins?
   No te parece prematuro?
   Te recuerdo que los únicos que hasta la fecha han enchufado a desheredados en Molins han sido los de ICV y con unos sueldos de película.
   Espera un poco por favor, no pidas a los demás lo que ni tu ni los tuyos habéis sido capaces de hacer.
   Se piensa el ladrón que todos son de su condición.
   Cálmate por favor y un poquito de paciencia.

 9. SANG MOLINERA
  14/06/2011 at 20:15

  SABADO DIA 18-06-11 DONACION DE SANGRE EN LA PLAZA DE LA LLIBERTAT DE 10 A 14 Y DE 17 A 21 ESTO SI QUE ES UN GESTO DE HUMANIDAD Y NO TIENE PRECIO GRACIAS.

 10. Teresa
  16/06/2011 at 14:54

  Haber,…. que yo me entere,… del Cartipazo
  Paz + Casals = Arcas
  1/2 Paz = 1/ 2 Puntas
  1/2 Casals = Romeu
  Santamans = Cateura
  Marti = Marti + Casals
  Zaragoza = 1/2 Franch
  Madotrell = !/2 Marti
  Altozano = Montserrat
  Cantudo = Vila
  Revestido = Duran + Puntas
  Espinosa = 1/2 Franch
  Menos mal que no sacaron más regidores CIU + PSC , ya que se inventan regidurias por un tubo,.. ¿ Dónde está la tan anunciada "austeridad" ?

 11. Manolo
  16/06/2011 at 21:19

  Teresa. Se te ve demasiado el plumero.
  Cómo puedes comparar a Paz+ Casals = Arcas. Supongo que te refieres al cargo porque lo demás no se puede comparar. De momento ni Paz ni Casals han enchufado a amigos con sueldos de 60.000Euros.
  Cómo puedes comparar a Zaragoza=1/2 Franch. Al tal Franch ya lo conocemos y sabemos lo que hizo y cómo lo hizo.
  Zaragoza ni ha empezado y ya lo pones al mismo nivel que un chorizo?

  Podríamos seguir así con todos los demás pero me parece que no vale la pena porque tú ya has dictado sentencia

  Haz el favor de ser un poco más justa, equitativa y tener un poco de paciencia antes de valorar tan rápidamente.

  • Teresa
   17/06/2011 at 0:29

   Manolo , Gracias por prestar atención a mis opiniónes , Gracias,…de verdad. Vamos a ver, El tal Zargagoza qué estudios tiene y en qué trabajaba dentro del coto reserva natural socilaista de Rubi , Llevo pidiéndólo al PSC desde antes del día 22 y por eso de no saber que significa aún la paabra "transparencia" , Caso omiso y Silencio adminsitrativo,.. ¿ Alguien de Molins de Rei sabe que significa "transparencia" , puede informarme de lo del Zaragoza?

 12. CARME
  17/06/2011 at 4:17

  Perdonalos Señor, no saben lo que dicen.
  SI tanto criticais a la CUP,me pregunto ¿POR QUE NO VOTARON TODOS A LA CUP? ASI CON UNA MAYORIA APLASTANTE ESTARIAN GOBERNANDO Y OS DEMOSTRARIA LO QUE SON CAPACES DE HACER. DEJAR DE TANTO CRITICAR Y EL DÍA DE LAS VOTACIONS A VOTAR.BONA NIT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *