Lluís Carrasco: És l’hora de la responsabilitat

Som conscients dels nostres resultats electorals i en primer lloc volem agrair la confiança dels 1581 vilatans i vilatanes que van depositar la nostra papereta en les urnes el passat dia 22 de maig.

Sabem clarament que una important part d’electors que ens donaven suport, en aquesta ocasió no ho han fet i ara s’han abstingut, han votat en blanc, han fet un vot nul o han optat per altres formacions.

És evident que els motius son diversos, el desgast de l’acció de govern, la divisió entre els regidors d’IiE i una clara onada arreu del país de demanda de canvis de govern. Però cal dir sense embuts que hem patit també el desgast de la injusta erosió conformada pel joc brut, de les acusacions falses, de les calumnies a peu de carrer i tota mena de maniobres de desgast i de desqualificació.

El resultats electorals a Molins de Rei, resulten realment complexos i la governabilitat es presenta difícil.  La gent d’IxMdR en la campanya hem dit que som gent de diàleg i que cercarem acords per governar la vila per evitar que Molins de Rei vagi enrere i que perdi el seu benestar i el seu tarannà.

Entenem però que la lectura dels resultats es molt clara: han estat elegits 15 regidors d’esquerres plurals (5 PSC, 4 CUP, 4 IxMdR, 2 ExMdR)  i 6 de dretes (5 CiU i 1 PP).

CiU present fins ara en el govern esperava treure rendiments de les seves deslleialtats i  aspirava a conquerir l’Alcaldia de forma clara, fruit del èxit polític del seu partit en les autonòmiques, el cert  es que ha millorat resultats essent la llista mes votada, però amb això no n’hi ha prou per tenir un govern estable.

El que es evident és que les forces conservadores no fan majoria a la nostra Vila.

Sembla doncs que l’alternativa lògica del futur Govern del nostre Ajuntament passa per conformar un Govern d’esquerres d’àmplia representació. Sumant totes les sensibilitats de l’esquerra molinenca, àmpliament majoritària.

Ja han passat les eleccions i no és hora de demagògies, al PSC i a la CUP, els toca ara com a forces d’esquerres mes votades exercir la seva responsabilitat política i contribuir amb generositat i intel·ligència a formar un nou govern d’esquerres, al qual IxMdR i donaria suport.

Crec sincerament que qualsevol altre posicionament polític, ens aboca a la sociovergència, o a un govern en solitari de CiU de molt difícil futur.

És l’hora de la responsabilitat, doncs del que fem aquests dies, de les decisions polítiques que prenguem, dependrà el futur dels propers 4 anys de la nostra Vila i de la seva governabilitat.

Recomanacions personalitzades