La CUP es mantindrà a l’oposició

La CUP decideix en una assemblea oberta que no s’integrarà en el govern municipal. Des del partit que més ha crescut a les eleccions lamenten la “manca de voluntat política” d’altres forces per arribar a un pacte i remarquen la seva intenció de “no governar a qualsevol preu”.

Més d'un centenar de persones van participar a l'assamblea oberta de la CUP // CUP Molins de Rei

La conclusió a la que es va arribar després de dues hores d’assemblea va ser l’esperada: “La decisió presa per unanimitat ha estat que la CUP ha de continuar treballant per aplicar les seves propostes electorals en benefici de la nostra vila, i fer-ho sense integrar-se en el govern municipal”. Així ho van escollir més de 100 militants i simpatitzants de la CUP que van assistir a l’assemblea oberta el passat dijous a la sala d’actes del poliesportiu municipal.

L’actual regidor i cap de llista, Alex Maymó, va presentar els possibles escenaris del Govern i va formular les dues possibilitats que té la CUP: d’una banda, entrar al govern i ajudar a PSC i/o CiU a obtenir la majoria, o d’altra banda, posicionar-se a l’oposició i fer pactes puntuals amb el govern municipal quan ho creguin convenient. Maymó va voler remarcar que “la CUP no governarà a qualsevol preu”.

La percepció general de les persones que van dir la seva opinió durant l’assemblea era la de mantenir-se a l’oposició i seguir treballant com en els darrers 4 anys, fent força amb el seu programa electoral. A la vegada, tothom va voler enaltir l’èxit dels resultats d’aquest partit i la voluntat per mantenir la il·lusió que els ha fet arribar fins aquí. Tot i això no es va descartar la opció de seguir mantenint contacte amb les altres forces polítiques, com la que es celebrarà amb el representant d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, aquest dimarts.

La rebaixa de sous i la municipalització de serveis allunya del PSC

Carles San Andrés, número 8 de la llista, va donar pas a l’explicació de les reunions realitzades amb CIU i el PSC fins al dia d’avui. Respecte el PSC, amb qui es van reunir formalment el passat dilluns, van coincidir en la proposta de construir una sala polivalent, en realitzar una auditoria dels comptes del consistori i en la reforma de la gestió de l’Ajuntament. Entre els dos partits hi ha principalment dos punts divergents:la reducció dels sous dels membres dels partits polítics i la municipalització dels serveis públics que demana la CUP. No obstant, San Andrés, present en aquestes reunions, va afirmar que no es va debatre res sobre aquests dos temes en les trobades a les que van assistir els equips negociadors amb els respectius candidats a l’alcaldia.

CiU negocia sense Joan Ramon Casals

Amb CiU s’han dut a terme dues trobades. Carles San Andrés va explicar que en la última d’elles, celebrada el dimarts 30, el líder convergent, Joan Ramon Casals, no es es va presentar i ho va fer en el seu nom la número 2, Mònica Santamans, sense una preparació prèvia a la reunió. Des de la CUP emfatitzen que eren coneixedors de que Joan Ramon Casals va assistir a totes les reunions entre PSC i CiU. A gran part dels punts que es van tractar en la reunió, Santamans va respondre que s’havia de consultar amb el seu partit ja que no estava tot parlat, segons va explicar la CUP a l’assemblea.

Tot i això, ambdós partits coincideixen en matèria d’habitatge, en la neteja del Parc de Collserola, l’ús i aprofitament de les energies renovables entre d’altres temes menors. Exemples dels punts divergents són la creació de l’espai polivalent, rebutjat per CiU; la construcció d’una illa de vianants al Centre Vila, considerada pels convergents com una proposta complexa pel sector del comerç; o les retallades socials que proposen els conservadors i de les quals discrepa absolutament la CUP.

Manca de voluntat negociadora

Com a conclusió de les trobades, l’assemblea va constatar “la manca manca de voluntat política per part de les altres forces a l’hora de formalitzar un pacte estable amb la CUP”. Amb Esquerres per Molins de Rei, la CUP va afirmar que tenien constància de que no entrarien al govern i pel que fa al PP van descartar rotundament una trobada amb el partit antagònic al dels independentistes.

La presentació de l’acte va ser duta a terme pel regidor electe Albert Botran,i a continuació, Gerard Capdevila, número 19 i membre de la comissió de campanya electoral, va fer una valoració molt positiva del resultat de les eleccions. Capdevila va dir que el poble ha entès la CUP com “una entitat més de Molins de Rei, més pròxima i diferent a la resta de partits que hi hagut fins ara” i va remarcar el pressupost gastat per a la campanya, un total de 6500€, quantitat que va considerar molt baixa respecte als diners gastats per altres partits polítics.

Recomanacions personalitzades