Carta oberta de la PARM a l’equip de govern i l’oposició

Judith Herrera

Com a portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM), em faig responsable de totes i cadascuna de les manifestacions que faré, encara que sé que tinc el suport de totes les persones que, des de ja fa més de quatre anys, ens han anat donant suport.

La gent que ens coneix sap que la PARM treballa per tenir una nova residència de gent gran a Molins de Rei, una “necessitat” que només ha trobat entrebancs de totes menes des dels partits polítics que, adornant els
seus programes electorals amb promeses que després queden en l’oblit,
només volen tenir vots i es dediquen a fer promeses sense complir-les, fent perdre el temps i la il·lusió a la gent. En una expressió, “una presa de pèl”.

Després que un “tecnicisme” com pot ser l’oblit d’una quantitat o número en un document signat fa més de tres anys davant l’antic conseller de Benestar Social i Famílies, el senyor Chakir El Homrani, hagi aturat el projecte d’una nova residència i després d’un concurs d’idees per dissenyar l’equipament que té un projecte arquitectònic il·lusionant, ens trobem que la nova consellera de Drets Socials, Violant Cervera, no troba a la seva agenda ni una hora lliure per signar l’addenda que donaria llum verda a la nova residència.

Segons l’equip de govern, confiaven en el fet que l’addenda estaria signada abans d’acabar el mes d’agost, però ja en coneixem les excuses: “Som de vacances”, “som a l’espera que ens diguin quelcom”, “tornarem a posar-nos en contacte amb la Generalitat”, etc. Tal com diria la meva àvia, són excuses de mal pagador. I quina pena tot plegat. Veig que es comencen nous projectes sense enllestir els que estan emparaulats, però com que el temps fa que les coses s’oblidin tot queda arreglat.

La sort de Molins de Rei és que hi ha gent que sí que es preocupa pel seu poble. Hi ha nombroses associacions, grups i plataformes -cadascuna amb les seves reivindicacions- que tenen l’objectiu de tenir un poble millor, més net, adaptat, accessible i cívic. En definitiva, un poble per viure en harmonia i que sigui acollidor.

Però, com sempre passa, els que manen són els que tenen la paella pel mànec. Des de la PARM, però, volem respondre a un partit polític que en aquest mitjà de comunicació ha dit que la plataforma està invisibilitzada i que de la residència ja no se’n parla. Segurament hi ha partits que no en parlen perquè la residència no els preocupa, però volem deixar clar que la PARM segueix treballant, de forma discreta, però sense parar.

Nosaltres no volem ser visibles i no fer res, com fan alguns partits polítics, per no dir tots, que s’omplen la boca a l’hora de defensar els seus interessos o els temes que per a ells creuen que són els més prioritaris, i que després no mouen ni un dit.

Des de la PARM sempre hem defensat que no tenim color polític i que només defensem les prioritats de totes les persones i famílies de Molins de Rei. És més que evident que necessitem una llar d’avis amb totes les comoditats i serveis perquè la gent gran hi pugui passar els anys que els quedin de vida el millor possible. Això és molt demanar?

Senyors i senyores de l’equip de govern i de l’oposició, si els queda una mica de dignitat, treballin junts, busquin solucions i alternatives per fer possible una nova residència de gent gran, però no perdin el temps en disputes de pati d’escola.

I ja per acabar, senyor alcalde, fins quan caldrà esperar per signar la famosa addenda? Si us plau, no doni dades que després no es compleixin. Almenys, per una vegada, sigui sincer i respongui que en realitat encara no sap quan se signarà l’addenda. Tan sols li aconsello que, ara que ja som a setembre i que la majoria de la gent ha acabat les vacances, posi fil a l’agulla i es posi les piles en aquesta qüestió.

Faci-ho com vulgui, ja sigui parlant per telèfon, per WhatsApp o en persona amb la senyora consellera. De ben segur que ella estarà molt contenta de conèixer-lo i nosaltres, la gent de Molins de Rei, estarem molt contents d’avançar una mica més amb la construcció de la nova residència d’avis de Molins de Rei.

Atentament,

Judith Herrera Gastó, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM).

PD: A qui necessiti ampliar la informació, des de la PARM quedem a la disposició de qualsevol partit polític o particular de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades