Molins de Rei acull el Campionat d’Espanya Absolut d’halterofília

Aquest cap de setmana, Molins de Rei serà la seu del torneig nacional d’halterofília on hi participaran un total de 211 atletes, sis d’ells molinencs. Serà el campionat previ a què Marcos Ruiz marxi als Jocs Olímpics de Tòquio.

Cartell del campionat que se celebrarà a Molins de Rei // Federació Espanyola d’Halterofília

Aquest cap de setmana, 12 i 13 de juny, el Poliesportiu Municipal de Molins de Rei acollirà el Campionat d’Espanya Absolut d’halterofília amb la presència de 211 atletes -sis d’ells molinencs-.

Serà en la mateixa setmana en què es coneixia la notícia que Marcos Ruiz, aixecador del Club Halterofília Molins, participarà en els Jocs Olímpics de Tòquio que es disputaran finalment aquest estiu, després que fossin ajornats l’any passat a causa de la pandèmia.

El club d’halterofília molinenc és l’encarregat d’organitzar el campionat, i també aportarà a sis atletes que representaran Molins de Rei: Marcos Ruiz, Biel Martín, Kilian Gallart, Karla Sánchez, Noelia Caballero i Xènia Caballero. Tots ells formaran part del total de 211 aixecadors -104 homes i 107 dones- que competiran en aquest torneig en l’àmbit estatal.

El campionat es disputarà el 12 i 13 de juny al Poliesportiu Municipal

La competició arrencarà el dissabte 12 de juny a les 9 del matí, i en el primer dia es disputaran les medalles de categoria masculina. El diumenge tindran lloc les medalles de categoria femenina i, tot plegat, finalitzarà al voltant de les 16.30h de la tarda, quan es realitzarà una entrega de trofeus especial amb un reconeixement a Marcos Ruiz.

Segons ha apuntat el primer tinent d’alcalde, i regidor d’Esports, Ramon Sánchez en la roda de premsa de presentació del campionat, aquest és “importantíssim per Molins de Rei, no només a nivell esportiu, sinó per la dinamització econòmica del nostre municipi“; i és que els més de 200 esportistes que participaran en el torneig s’allotjaran als tres hotels de la localitat. Sánchez també ha destacat el fet que hi hagi sis esportistes molinencs, i ha valorat la feina que s’està fent des del Club d’Halterofília Molins: “S’està fent un treball constant i diari que dona els seus fruits.”

Juan Lama, representant de la federació, durant la roda de premsa // María Samblás

El secretari general de la Federació Espanyola d’Halterofília, Juan Lama, també present en la roda de premsa de presentació, ha agraït a Molins de Rei la implicació en la organització d’aquest campionat perquè “estem parlant d’un previ a uns Jocs Olímpics, i és un dels campionats més multitudinaris dels últims anys amb més de 200 atletes.” Lama també ha afirmat que, des de la Federació, “esperem tornar aviat a Molins de Rei, perquè fins i tot ja hem parlat d’organitzar una competició internacional en el futur.”

Es podrà assistir al campionat seguint les mesures sanitàries vigents

El Campionat d’Espanya Absolut d’halterofília se celebrarà dissabte i diumenge a la pista 1 del Poliesportiu Municipal, on s’ha instal·lat una tarima especial per tal de fer-ho possible. Per assistir de públic caldrà respectar les mesures sanitàries: es prendrà la temperatura a tots els assistents (hi haurà un 70% d’aforament, per tant hi podran accedir 240 persones);  i en acabar cada tanda el públic haurà de sortir de la instal·lació.

La competició també es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Federació Espanyola d’Halterofília.

Recomanacions personalitzades