Inici de temporada diferent per l’halterofília Molins de Rei

Enguany, els campionats de Catalunya s’han convertit en una “presa de marques” per classificar-se pels campionats nacionals. Tot i això, els atletes molinencs han aconseguit grans resultats en aquest principi de curs.

Els atletes molinencs han aconseguit grans resultats als campionats disputats // @c.halterofiliamolins

Des que el Club Halterofília Molins de Rei va començar el curs, atletes i entrenador es troben pendents de les possibles cancel·lacions de campionats. De moment, els nacionals se segueixen disputant; i de fet el club va participar al Campionat d’Espanya Junior amb grans resultats. Van anar-hi sis atletes, i aquests van aconseguir cinc rècords d’Espanya i es van emportar 18 medalles.

Ara es troben pendents de la celebració del Campionat d’Espanya Absolut, que se celebrarà entre el 14 i 16 de novembre a Galicia; i del sub15 i sub 17 que serà el cap de setmana següent a Cadis. Al primer només hi podran anar Marcos Ruiz i Noelia Caballero, perquè enguany la Federació ha posat una limitació de nombre de participants a causa del coronavirus.

Aquest fet no acaba d’entusiasmar al entrenador del club, David Soria, que en declaracions a Viu Molins de Rei afirma que “Kilian Gallart, que l’any passat ho va fer molt bé, es quedarà fora de l’absolut per edat i no podrà aconseguir cap medalla.”

Alguns atletes s’han quedat fora de les competicions pel nou sistema classificatori

També ha canviat el sistema de classificació de Catalunya. Ja no se celebren tornejos com a tal, sinó que es realitza una “presa de marques.” Això vol dir que els números que aconsegueixen els atletes es passen directament a la Federació, i aquesta elabora un rànquing a nivell nacional. Soria explica que això “et trenca tots els esquemes.”

El club s’havia estat preparant pels campionats de format anterior, i aquest nou sistema els ha fet canviar el seu tipus treball. Tot i així, “vam fer una gran competició i els atletes van aconseguir bons números.” Aquesta presa de marques, de les categories junior i absolut, es va disputar a Molins de Rei. I la sub15, sub17 a Blanes.

L’entrenador també exposa que la pandèmia els ha afectat a diferents nivells. Alguns atletes s’han quedat fora dels tornejos per casos de Covid al seu voltant. No s’han pogut entrenar ni preparar bé les competicions per estar confinats, pel que finalment s’han quedat sense participar-hi. Tot i aquests contratemps el Club Halterofília Molins de Rei espera tancar l’any amb els millors resultats possibles.

Recomanacions personalitzades