Carles Ros s’acomiada del ple però diu que no marxarà de la política

El cupaire renuncia a l’acta de regidor per entomar una oportunitat professional. Ros no descarta tornar a l’Ajuntament en un futur i ha demanat “ambició” a la resta de regidors davant la crisi sanitària i la climàtica.

El regidor de la CUP durant la seva intervenció al ple // Captura de pantalla

Carles Ros ha deixat de ser regidor durant el ple ordinari del mes d’octubre. El regidor de la CUP Molins de Rei s’ha acomiadat de la política institucional per centrar-se en un nou projecte professional en el món de la investigació.

Ros ha explicat que la càrrega d’hores que necessitat dedicar-li a l’Ajuntament és incompatible amb la nova feina. “M’agrada debatre, confrontar i buscar reptes, però em carreguen massa les hores”, ha argumentat.

Tot i això, ha explicat que seguirà fent política des del carrer. “Me’n vaig de regidor, però no me’n vaig del poble, ni de la política”. A més, no descarta tornar a la política institucional d’aquí a uns anys i explica que encara té “molts anys de política i moviment socials”.

Ros ha aprofitat el seu comiat per fer un repàs de la seva activitat política des de l’oposició, al govern i un altre cop a l’oposició. Ha volgut destacar la tasca feta durant l’1 d’octubre, que assegura haver-lo viscut “d’una forma molt especial”. També se n’alegra d’haver format part del govern i creu que va ser “un gran aprenentatge per a la CUP com a col·lectiu”.

Per últim, el cupaire ha demanat a totes les formacions del ple “més ambició com a poble i com a Ajuntament” davant el futur pròxim. “Si no ens destrossa la crisi actual, ho farà el col·lapse climàtic”, ha explicat. “Serà molt dur per qualsevol persona que estigui en una administració”.

“El ple surt perdent”

Els representants de la resta de partits polítics han felicitat i desitjat sort a Ros en l’àmbit de la investigació. La majoria consideren que el ple perd “talent” amb la marxa del jove regidor.

Des de Ciutadans, Laia Cassauba ha celebrat que la sortida de Ros sigui per un “creixement personal” i ha lloat la seva intel·ligència. Al seu torn, Gerard Corredera, de Molins En Comú, ha assegurat que trobarà a faltar “la força i l’energia” del cupaire. “Ets una persona que políticament parlant sempre se’n pot aprendre”, ha afegit.

“Ets el nostre Sheldon Cooper”, ha dit Ana Aroca des de Molins Camina, en relació a la seva carrera en Física. Aroca ha lloat la “dedicació” de Ros i assegura que veure companys “que tenen tantes propostes” l’ajuda a “voler continuar”.

Per altra banda, Núria Garriga ha explicat, en representació d’ERC, que entén la dificultat de compaginar la tasca de regidor amb la professió. “Suposa grans sacrificis, agraïm les teves aportacions com a regidor”, ha dit.

El següent torn de paraula ha anat a càrrec del representant de Junts per Molins, Ramon Sánchez. El primer tinent d’alcalde està segur que Carles Ros tornarà a la política: “Ho portes a dins. Tornaràs més savi i més preparat”. A més, ha ressaltat la tasca del cupaire durant el seu temps en la regidoria de Cultura.

De fet, el regidor del PSC Miguel Zaragoza considera que Ros “no se’n va” i seguirà treballant fora de l’Ajuntament. “En la política municipal necessitem algú amb convicció, passió i amb un toc agosarat. Tens aquestes qualitats”, ha dit.

L’últim comiat abans de la votació ha anat a càrrec del també regidor de la CUP, Josep Raventós. El company de grup municipal ha ressaltat tres qualitats de Ros: “Intel·ligència, mirada estratègica i la inesgotable energia i passió”. “Sempre vas un pas per endavant. Em sap greu acomiadar-te a partir d’una pantalla”, ha lamentat. El ple del comiat de Ros s’ha fet de forma telemàtica per les mesures contra la pandèmia de la Covid-19.

Abans del torn de votació de la renúncia, aprovada per unanimitat, l’alcalde Xavi Paz ha volgut dir adéu en nom de tot l’Ajuntament. “Avui tenim una pèrdua al ple, però seguirem confrontant-nos com hem fet sempre”, ha conclòs l’alcalde.

Quarta renúncia en menys de dos anys

La marxa de Carles Ros ha estat la quarta renúncia que s’ha fet oficial durant aquest mandat. La primera va ser la d’Eva Folqué, que va deixar Junts per Molins per discrepàncies durant la negociació de l’actual pacte amb el PSC.

La segona a caure va ser Laia Castellana, del PSC, que com Ros, va deixar el càrrec per motius professionals. L’últim regidor en deixar l’acta va ser el republicà Marcel López, que ho va fer per motius familiars.

La CUP ja ha anunciat que el regidor Josep Raventós també abandonarà el ple municipal l’estiu del 2021, amb la seva seran llavors cinc les marxes de regidors del plenari en aquests dos primers anys de mandat.

Recomanacions personalitzades