El waterpolista Nil Marsal es retira després de 18 anys al primer equip del CN Molins Sintagmia

El mític waterpolista molinenc Nil Marsal penjarà el casquet quan acabi la temporada. L’equip de Sergi Pedrerol ha acabat setè a la lliga i encara ha de disputar dos partits més de Copa Catalunya. Marc Prat i Quim Badosa també es retiraran en finalitzar el curs.

Nil Marsal // CN Molins de Rei

Després de gairebé 18 anys al primer equip masculí del Club Natació Molins, Nil Marsal ha decidit retirar-se quan acabi aquesta temporada. El waterpolista de 35 anys serà pare per segona vegada i vol centrar-se en la seva família. Marxarà quan finalitzi del tot aquest curs, és a dir, quan l’absolut masculí disputi els dos partits que li resten de la fase final de Copa Catalunya.

La Primera Divisió Nacional ja va acabar a principis de maig, i l’equip ha quedat setè a la classificació. La competició va patir alguns canvis a causa de la pandèmia: fins ara la lliga regular la composaven 12 equips que competien entre ells, i enguany aquests equips participants s’han dividit en dos grups en una primera fase i en la segona s’han creuat entre ells per ordre de posició. Aquests canvis en el format de lliga, sumat a la situació de l’equip, han provocat que els de Sergi Pedrerol acabessin molt lluny del primer lloc aconseguit el curs passat.

Nil Marsal explica en declaracions a Viu Molins de Rei que la temporada “ha estat una mica complicada, perquè hi va haver molts canvis entre els jugadors“. Els més joves de la casa van fer un pas endavant a principi de curs i, “tot i que han rendit a un molt bon nivell, s’ha notat molt la diferència“. També van marxar alguns waterpolistes molt importants per l’equip, però hi ha hagut bones incorporacions com la d’Eric Marsal, germà de Nil, que ha provocat “un salt qualitatiu súper important a l’equip, perquè ha estat un jugador molt determinant“. L’Eric va decidir tornar al CN Molins, on va començar, després d’una trajectòria de més de 20 anys a nivell nacional i internacional, i això ha fet que els dos germans tornessin a jugar plegats en la que ha estat l’última temporada pel Nil.

Els germans Marsal // Cedida

Des dels 11 anys jugant a waterpolo

Nil Marsal confessa a aquest mitjà que no tenia molt clar quin havia de ser el millor moment per retirar-se, però que “sabia que la meva data de caducitat arribava aviat“. Ha estat una decisió molt meditada perquè, més enllà dels seus motius personals, “físicament ja no estic tan bé com estava“.

El seu primer contacte amb el waterpolo va ser als 11 anys, al Club Natació Molins, en un petit equip format per joves de diferents edats i on va descobrir que aquest esport l’apassionava. Als 13 anys va rebre una oferta del Club Esportiu Mediterrani que, en aquell moment, tenia un conveni amb el CN Molins per fer-se amb els jugadors que destacaven més; i allà va jugar durant dos anys. Però, com que la seva relació amb el seu germà Eric sempre ha estat molt bona, va decidir seguir els seus passos i provar al Club Natació Terrassa, on va estar-se dos anys més.

Aleshores van arribar els difícils 17 anys i un Nil Marsal estudiant de batxillerat va adonar-se que anar a entrenar cada dia a Terrassa es feia una mica farragós. Llavors va decidir tornar als seus orígens, i el primer equip masculí del CN Molins l’esperava amb els braços oberts. Allà s’hi ha estat gairebé 18 anys, sense comptar un petit parèntesi que es va prendre quan va néixer la seva primera filla.

L’equip quan va aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor // Arxiu – CN Molins de Rei

L’ascens a Divisió d’Honor, el moment més emocionant de la seva carrera

El waterpolista molinenc està molt satisfet amb la seva trajectòria al Club Natació Molins, on ha viscut moments molt bons. Però hi ha un que destaca per sobre de la resta, l’ascens a Divisió d’Honor.

La temporada 2015-2016 l’absolut masculí va guanyar la lliga i va aconseguir pujar a la màxima categoria estatal per primera vegada en 45 anys d’història del club. Aquell curs, Marsal “tenia un paper important dins de l’equip, que era molt jove, i jo ajudava i dirigia una mica. Vam fer molta pinya i va ser una gran temporada.”

Marsal durant unes fases d’ascens // Arxiu

Marsal no s’allunyarà gaire de l’aigua

Tot i que ha pres la decisió de deixar de competir i entrenar al màxim nivell, Nil Marsal no vol deixar el Club Natació Molins. “No deixaré mai el waterpolo, seguiré jugant fins que m’ofegui”, afirma el molinenc. La seva idea és disputar la Lliga Màster, que enguany no s’ha pogut celebrar a causa de la Covid-19, però que la temporada vinent sí que es jugarà. I així el jugador podrà “seguir gaudint del waterpolo però des d’un altre punt de vista”, sentencia.

Dos dels seus companys aquest curs a Primera Divisió Nacional, Marc Prat i Quim Badosa, també han anunciat que penjaran el casquet en finalitzar la 2020-2021. La temporada vinent, l’entrenador de l’equip Sergi Pedrerol, haurà de confeccionar una bona plantilla per ser competitius i tornar a optar a l’ascens.

Recomanacions personalitzades