Molins en Comú lamenta que el govern no els permeti participar en les decisions polítiques

Els comuns reconeixen que la sociovergència els ha informat durant la pandèmia del coronavirus, però indiquen que això no vol dir que hagin pogut formar part de les decisions. Molins en Comú i Molins Camina Podem entren una moció sobre les Llicorelles com a punt sobrevingut al ple municipal.

Ple municipal de febrer del 2020 // Arxiu

L’ajornament del ple municipal de maig, que finalment se celebrarà aquest dijous 4 de juny, ha intensificat la tensió política a l’Ajuntament de Molins de Rei. Poques hores després d’assabentar-se de la cancel·lació de la sessió plenària, l’oposició publicava un comunicat conjunt en què denunciava els fets i assenyalava directament l’alcalde. La rèplica de Xavi Paz no es feia esperar, plasmada en un text on assumia part de la culpa però també en responsabilitzava l’oposició de l’ajornament. Aquestes declaracions, lluny d’apagar el foc entre govern i oposició, han avivat encara més les flames.

És en aquest context, Molins en Comú lamenta l’estratègia del govern municipal format per PSC i Junts per Molins en aquests moments de pandèmia. Els comuns reconeixen que la comunicació de l’executiu cap a l’oposició és bona. Asseguren que, durant els darrers mesos, els diferents portaveus s’han pogut trobar virtualment més sovint i que se’ls ha informat “convenientment” de la situació del municipi, sobretot en les qüestions referents a la residència de gent gran. Tanmateix, entenen que informar del que està fent el govern “no és participar en la presa de decisions polítiques”. Demanen, d’aquesta manera, tenir més veu en les actuacions de l’Ajuntament.

És per això que demanen “participar en el pla d’accions conjuntament amb totes les forces polítiques del municipi” i insisteixen en el fet que “la manera de fer d’aquest govern del PSC i Junts per Molins no ha permès fer-ho”. Així, apel·len directament l’alcalde Xavi Paz per demanar-li que corregeixi “la seva manera de fer política i de treballar amb la resta de grups”.

Molins en Comú recorda, en aquest sentit, que han donat suport al govern municipal en algunes actuacions tot i no haver estat d’acord en tots els punts, com pot ser en la darrera modificació dels pressupostos, en què s’incloïa una partida per la compra d’un dron i una ampliació del pressupost en comunicació, coses amb les quals els comuns discrepen. Malgrat això, indiquen que “anar tots a una” per fer front als efectes de la pandèmia no pot suposar donar “un xec en blanc” per recolzar la sociovergència.

Cal tenir en compte que la reedició del pacte de govern entre el PSC i Junts per Molins va donar majoria absoluta a la tercera edició de la sociovergència. En aquests moments, el govern municipal no necessita l’adhesió de l’oposició per aprovar o rebutjar els punts del plenari.

Les Llicorelles entren al ple municipal

Les obres del nou polígon industrial de les Llicorelles han aixecat polseguera entre part una part de la ciutadania. Conscients d’això, els grups municipals Molins Camina Podem i Molins en Comú han demanat, de forma conjunta, la incorporació al ple de maig d’una moció per debatre el tema.

“Els grups municipals que subscriuen aquest comunicat, es congratulen i a la vegada feliciten l’alcalde de Molins de Rei perquè avui dia 3 de juny, en la Junta de Portaveus, ha acceptat, com legalment no podia ser d’altra manera, que el ple municipal que se celebrarà demà dijous dia 4, inclogui a l’ordre del dia, com a punt sobrevingut, la moció que presentem”, han dit Molins Camina Podem i Molins en Comú aquest dimecres en un text conjunt.

Ara bé, durant el plenari s’haurà de votar si finalment el debat es realitza o no, en ser un punt sobrevingut. En aquest sentit, coneixedors de la necessitat d’obtenir el vot favorable de la sociovergència governant per com a mínim debatre, demanen tant al PSC com a Junts per Molins que “estiguin a l’altura del principi democràtic de participació” i en permetin el debat.

ERC també lamenta la suspensió del ple i critica les Llicorelles

Per la seva banda, ERC també ha emès un comunicat per denunciar que l’ajornament del ple ha tingut com a conseqüència el retard en poder debatre i aprovar mesures econòmiques clau per la ciutadania en el context de la crisi del coronavirus.

En relació amb les Llicorelles, la formació denuncia que el govern municipal no estigui responent a les seves demandes d’informació i que, en definitiva, “no s’estiguin fent les obres tal com es va dir que es farien”. Per això, ERC demana que “s’aturin i que es presenti el pla que reculli la preservació de tot l’entorn d’aquest nou polígon”. En el seu moment, els republicans van votar a favor del pla.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades