L’alcalde responsabilitza l’oposició de l’endarreriment del ple de maig

Tot i reconèixer haver errat en la data de convocatòria del ple, Xavi Paz s’ha mostrat decebut i es justifica culpant part de l’oposició per haver-se retardat en l’enviament d’uns documents.

Xavi Paz en una fotografia d’arxiu // Irene Juárez

Cúmul de retrets l’alcalde i l’oposició a l’Ajuntament de Molins de Rei. D’una banda, l’oposició ha acusat Xavi Paz de mostrar “falta de previsió” en haver hagut d’endarrerir la celebració de ple de maig, on s’havien de debatre “mesures econòmiques importants”. D’altra banda, la resposta de Paz, plasmada en un comunicat oficial on, tot i reconèixer “l’error en la data de convocatòria del ple”, mostra la seva decepció amb l’oposició.

L’alcalde entén que part de la responsabilitat de no celebrar el ple a la data que toca també recau concretament sobre la CUP, Molins Camina i Molins en Comú. En el comunicat, Paz explica que el passat divendres l’oposició va mostrar el seu acord en “assolir un pronunciament d’unanimitat” vers el tema del tancament de l’empresa Nissan i, per tant, redactar una moció conjunta que es portaria a ple en forma de declaració institucional.

Aquell mateix dia, segons la versió de l’alcalde, s’acorda també que els grups esmentats anteriorment enviarien “el document amb els canvis a incloure”. Els canvis, però, no van arribar fins dimarts “quan tots ells saben que el ple es convoca, sempre, dilluns”. A més, Paz deixa clar que va ser ell qui els va haver de requerir.

Malgrat això, cal recordar que aquesta justificació no ha convençut el conjunt de l’oposició, que argumenta que la forma de presentació d’una moció es pot consensuar en paral·lel a la convocatòria del ple.

Paz es mostra dolgut

En el text l’alcalde mira enrere per explicar que des de l’inici de la pandèmia ha volgut “crear un clima de confiança i d’entesa amb els grups polítics”, així com apostar per una “comunicació contínua i directa”. Fins i tot indica que tots els grups que formen part del consistori han creat un grup de WhatsApp per a la comunicació informal.

És per tot això que l’alcalde s’ha mostrat especialment dolgut en relació a aquest fet. “Jo confiava en la bona voluntat”, ha lamentat, “i creia que era la de tots i totes”, ha afegit. Així, Paz ha conclòs que “no és el moment de disputes polítiques” i ha demanat “responsabilitat i altura de mires” a l’oposició a la sociovergència.

Recomanacions personalitzades