La xarxa de voluntariat repartirà a domicili les targetes moneder corresponents a les beques menjador

L’Ajuntament ha encarregat als voluntaris aquesta tasca, que han acceptat. Totes les famílies que tenen nens becats amb ajudes pel menjador escolar tenen garantit rebre l’import proporcional als àpats que els infants no poden rebre a l’escola pel decret de confinament.

Imatge d’arxiu de l’escola Madorell en un primer dia de curs // Jordi Julià

Els membres de la xarxa de voluntariat de Molins de Rei seran els encarregats de repartir a domicili les targetes moneder que el Consell Comarcal del Baix Llobregat atorga als nens amb beques menjador que, a causa de la situació de confinament actual, no poden rebre el seu àpat als menjadors escolars. Aquesta era l’última part que faltava per garantir que tots els nens becats amb ajudes menjador rebessin l’import corresponent a, com a mínim, un menú diari.

Un dels principals neguits que el mateix alcalde, Xavi Paz, ha manifestat des que van començar els dies de confinament, juntament amb el d’assegurar la cobertura de la gent gran del municipi, ha estat poder garantir que les famílies dels infants becats amb ajudes menjador rebessin, d’una forma o una altra, l’import corresponent als àpats que prenen habitualment a l’escola.

Amb aquestes ajudes molts infants s’asseguren poder gaudir de, com a mínim, un àpat al dia. En aquest sentit, segons ha informat l’Ajuntament, tots els nens becats a Molins de Rei ja han rebut l’ingrés o rebran la targeta moneder durant els propers dies.

L’Ajuntament ja ha fet les transferències bancàries

No tots els infants becats amb aquests tipus d’ajudes les reben per part del mateix organisme. A Molins de Rei hi ha un total de 165 nens i nenes que, o bé reben la beca pròpia de l’Ajuntament o bé reben un ajut que complementa la beca del Consell Comarcal. Aquests dos grups de famílies ja han rebut als seus comptes corrents l’import de la beca pels dies que els infants no podran assistir al centre educatiu.

Segons ha informat l’Ajuntament, això ha suposat un import de més de 4.200 euros, que se seguiran ampliant periòdicament en funció del que s’allargui el decret de confinament.

Polèmica amb les beques de la Generalitat

Una bona part dels infants del municipi que gaudeixen de beques menjador ho fan a través del Consell Comarcal, en part gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya. El govern català ha decidit que faria arribar les targetes moneder al Consell, òrgan que, a la vegada, les atorgaria als ajuntaments. Un cop rebudes, el consistori molinenc les enviarà als membres de la xarxa de voluntariat creada al municipi amb motiu del confinament perquè les reparteixin.

El principal problema, en relació amb l’entrega de l’import de les beques, va arribar quan, tenint el compte el decret de confinament a què la població està sotmesa, la Generalitat de Catalunya, que beca 240 nens corresponents a 181 famílies de Molins de Rei, va informar que, o bé les famílies s’haurien de desplaçar per recollir les targetes moneder, o bé els diferents ajuntaments les haurien de repartir als domicilis.

D’altra banda, aquestes targetes, que han de cobrir els àpats dels infants durant dues setmanes i que estan carregades amb 40 euros per a ús exclusiu en establiments d’alimentació, havien d’arribar a l’Ajuntament durant aquest dimarts o dimecres. És per això que molts consistoris han lamentat que aquesta mesura arriba tard.

És per aquests dos motius que 50 alcaldes, entre ells Xavi Paz, han enviat una carta comuna al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, on lamenten “la manca de coordinació” en un tema essencial, així com que el fet que siguin els consistoris, a través dels serveis socials “que treballen sota mínims”, els que s’hagin d’encarregar del repartiment. A Molins de Rei, però, la polèmica serà resolta gràcies a l’altruisme del jovent.

Recomanacions personalitzades