Neix una xarxa de voluntariat per fer encàrrecs i cangurs durant les properes dues setmanes

Més d’una vintena de persones s’ofereixen a fer cangurs, compres i altres encàrrecs a persones amb risc que no puguin sortir al carrer pel Covid-19 o a famílies amb dificultats per cuidar els fills. Protecció Civil i l’Ajuntament tenen coneixement de la iniciativa.

Infants a la llar d’infants La Traca // Arxiu

El Covid-19 també fa aflorar la solidaritat de diferents veïns i veïnes de Molins de Rei, que aquest divendres han decidit crear una xarxa de voluntariat per fer encàrrecs a aquells que no puguin sortir de casa pel coronavirus o bé ajudar a famílies a cuidar els fills durant les dues setmanes que no tindran classe.

La iniciativa ha sorgit de monitors i monitores de l’esplai Agrupa i de col·lectius com Molins Feminista i Arran Molins. Actualment compta amb més d’una vintena de voluntaris, que s’han organitzat per horaris i tasques per atendre les demandes que puguin rebre durant les properes dues setmanes.

Entre les tasques distribuïdes, hi haurà voluntaris que s’encarregaran de fer cangurs, i altres que faran compres i encàrrecs a domicili. Els responsables de fer canguratges als domicilis tindran assignats un habitatge concret per controlar el trànsit de persones. En canvi, els que s’ofereixin per fer compres o encàrrecs podran fer més d’un servei, sempre deixant els aliments a la porta de la persona interessada i mantenint la distància higiènica necessària.

Protecció Civil i l’Ajuntament donen suport a la iniciativa

“Hem contactat amb Protecció Civil i amb l’Ajuntament per informar-los de la iniciativa i ens han dit que els semblava molt bé sempre i quan prenguéssim mesures preventives”, ha explicat a Viu Molins de Rei una de les membres de la xarxa de voluntariat, que també ha convidat la ciutadania a sumar-se a la iniciativa. Per fer-ho, els interessats poden enviar un correu electrònic a xarxasuportmolins@gmail.com amb les seves dades, horaris disponibles i tasques que s’ofereixen. També es pot trucar als telèfons 633.770.629 i al 684.20.39.62, tant per demanar serveis com per oferir-ne.

De moment, des de la xarxa de voluntariat expliquen que diverses famílies del municipi ja s’han mostrat interessades perquè persones voluntàries els cuidin els fills durant unes hores. “Esperem rebre més encàrrecs aquests dies, hem d’ajudar-nos”, insisteixen.

Cartell que han difós per xarxes socials per donar a conèixer la iniciativa // Twitter

Més informació sobre el coronavirus a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades