L’Ajuntament garanteix atenció directa a totes les persones de més de 75 anys durant el confinament

El de gent gran és un dels conjunts de la població en el qual l’administració local assegura haver bolcat més esforços perquè formen part dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus.

Imatge d’arxiu d‘un grup de senyors juguen a cartes al Casal d’Avis Primer de Maig // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei està donant cobertura directa a totes aquelles persones que superen els 75 anys d’edat, segons ha informat mitjançant un comunicat. Ho fa des de la coneixença què el col·lectiu de gent gran és un dels més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus, i al que, en conseqüència, més se l’insta a respectar el decret de confinament.

És per això que l’equip de serveis socials municipals està duent a terme trucades telefòniques periòdiques a totes les persones majors de 80 anys que viuen soles al municipi. Aquesta franja d’edat, d’altra banda, s’ampliarà en el transcurs de la setmana, de forma que es contactarà també amb totes aquelles persones de més de 75 anys.

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que “s’està duent a terme una feina descomunal amb serveis socials”. En aquest sentit, destaca que estan derivant “treballadors de la casa perquè donin suport a l’equip de serveis socials”.

Continua el servei d’higiene personal

Els 53 usuaris del Servei d’Atenció a Domiciliària (SAD) que tenien assignada la modalitat de suport a la higiene personal la continuen gaudint durant el confinament. També se’ls realitzen les tasques bàsiques de la llar. Aquestes persones conformen la població més vulnerable del municipi, perquè també són les que no tenen xarxa de suport familiar.

El SAD atén a un total de 219 persones, un nombre que, a causa del confinament, s’ha ampliat a 13 usuaris més. Aquest servei, a banda de la modalitat d’higiene personal, també està format pel servei de neteja de la llar, del que gaudien 69 usuaris. Per les circumstàncies actuals, però, la realització d’aquesta segona tasca ha quedat anul·lada. De fet, algunes treballadores reclamen més material de protecció com mascaretes. Tot i això, l’Ajuntament no descarta tornar-la a activar “si és necessari”.

El servei de teleassistència s’amplia

El servei de teleassistència (TLA) del municipi comptava, fins a l’inici de la crisi del coronavirus, amb un total de 380 usuaris. A causa del context actual, s’han hagut d’activar, “amb caràcter urgent”, 11 nous usuaris. És per això que, segons ha assegurat l’Ajuntament, a partir d’aquesta setmana es reforçarà el servei amb un nou equip de 9 persones més.

Aquestes persones s’encarregaran de trucar dos cops per setmana al col·lectiu de gent gran. D’aquesta forma duran a terme un seguiment per detectar si és necessari activar un servei de SAD o d’algun altre tipus. Si fos així, l’Ajuntament compta amb l’ajuda de la xarxa de voluntaris que s’ha creat a Molins de Rei, amb què l’administració ja s’està coordinant.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona també ha reforçat el sistema de teleassistència per lluitar contra el coronavirus. L’entitat ha activat una línia d’atenció telefònica 900 excepcional i gratuïta per atendre a 2.000 persones de tota la província que no gaudeixen d’aquest servei actualment.

Els que no són usuaris del TLA ni del SAD, també reben suport

A Molins de Rei hi ha un total de 456 persones majors de 80 que viuen soles. D’aquestes, més de la meitat, concretament 241, compten amb els serveis de seguiment del SAD o del TLA. Les 215 persones restants, que no gaudeixen de cap d’aquestes dues prestacions, “ja han rebut els darrers dies la trucada d’un treballador social per valorar la seva situació”, segons ha indicat el consistori. A més, durant aquest període crític, les persones podran concertar un seguiment periòdic per part dels serveis socials.

En darrer terme, l’equip de serveis socials també s’ha posat en contacte amb els 3 centres de dia del municipi: el Petit Rossinyol, el Centre de Dia Molins i el Centre Alois. En aquest sentit, l’equip dels centres i serveis socials treballen coordinadament per assegurar que les necessitats d’aquests usuaris també queden cobertes.

Recomanacions personalitzades