Treballadores d’atenció domiciliària demanen més mascaretes

Treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) demanen en el conjunt de Catalunya que els proporcionin més material de protecció per atendre els usuaris, la majoria persones d’edat avançada i en risc de contraure el Covid-19. Molins de Rei compta amb un SAD des de fa més de deu anys.

El Servei d’Atenció Domiciliària existeix a diferents municipis de Catalunya // Cedida

La falta de mascaretes, bates i gel desinfectant preocupa les persones que treballen al Servei d’Atenció Domiciliària en el conjunt de Catalunya. Un d’aquests serveis és el de Molins de Rei, on es troben amb la mateixa problemàtica que arreu del país: necessiten més material de protecció.

“Tenim una o dues mascaretes diàries, però atenem més de quatre persones al dia i això posa en risc tant la nostra salut com la dels usuaris”, expliquen fonts del SAD a Viu Molins de Rei. Per això, demanen més recursos al ministeri de Sanitat.

La problemàtica és generalitzada arreu del país. Serveis com aquests segueixen funcionant al marge del confinament per atendre persones d’edat avançada i en situació de dependència que no es poden quedar sense ajuda. Les treballadores ajuden els usuaris a fer la compra i en tasques com dutxar-se, vestir-se o fer-se el llit. Per això, una altra de les preocupacions és la distància de seguretat, que amb feines d’aquest tipus és complicat de mantenir: “El risc de contagi és alt si no es va protegit”, alerten.

De fet, des del SAD ja han contactat amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer-los arribar la petició, que ja l’han traslladat al ministeri de Sanitat. Des del SAD de Molins de Rei agraeixen la predisposició de l’empresa que gestiona el servei al municipi a l’hora de tenir cura de les treballadores i esperen poder rebre més material en els propers dies.

La direcció del SAD assegura que es compleixen tots els protocols

Fonts de la direcció del SAD asseguren que, actualment, només hi ha 7 treballadors donant servei a Molins de Rei. Com a mesura de prevenció, segons al·leguen, els auxiliars de neteja no estan realitzant serveis i altres estan operant de forma telefònica.

“Tots els professionals disposen de mascaretes, guant, bata i bata lliscant”, afegeixen aquestes mateixes fonts. “A tot el país en els dispositius de salut i serveis hi ha carència de material, però el SAD cobreix plenament els requisits que indiquen els protocols”, sentencien.

A més, remarquen que cap dels seus professionals està atenent “persones en fase d’estudi i/o contagi” per Covid-19. “De moment, cap dels nostres professionals està aïllat per estudi o contagi”, remarquen des de la direcció del SAD.

Recomanacions personalitzades