L’Ajuntament ajorna el cobrament de l’IBI per la crisi del coronavirus

El calendari fiscal de l’administració municipal es modifica per l’efecte de la pandèmia global. També es condonarà la part proporcional dels serveis que no es prestin durant els dies de confinament.

La plaça de l'Ajuntament sense gent en una jornada de confinament pel coronavirus // Jose Polo
La plaça de l’Ajuntament sense gent en una jornada de confinament // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei es proposa “alleugerir la tresoreria” en un moment crític per l’economia del municipi, afectada per la crisi del coronavirus. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el calendari fiscal de l’administració municipal es veurà modificat amb ajornaments en els impostos que gestiona el consistori.

Tot i que encara no s’ha acabat de detallar com quedarà el nou calendari fiscal, el canvi afectarà l’impost més important per l’Ajuntament: l’IBI. També hi haurà modificacions en taxes com la de vehicles de tracció mecànica o la d’escombraries, que tampoc es realitzaran quan estava previst.

També hi haurà condonacions. És a dir “tots aquells serveis municipals i taxes públiques que afectin els serveis que no s’han pogut prestar, es retornaran”, ha explicat l’alcalde, Xavi Paz, en declaracions a aquesta redacció. En aquest sentit, es condonaran part dels rebuts de les llars d’infants del municipi, l’escola de música o els serveis esportius municipals.

Responent als comerciants que demanen una rebaixa en el preu del lloguer, l’alcalde ha indicat que aquesta no és una competència municipal. Tanmateix, assegura que “totes les mesures per ajudar el sector del comerç s’estan estudiant”, i que amb tota seguretat també es retardarà el cobrament de la taxa d’escombraries comercial o la taxa d’ocupació de la via pública, és a dir, la que s’aplica a les terrasses.

S’actuarà segons el nivell d’urgència

Paz ha deixat clara quina és la prioritat de l’Ajuntament en aquests moments de crisi: “Garantir el confinament i vetllar perquè els serveis socials funcionin”. L’Ajuntament, que sap que hi ha moltes problemàtiques que ha d’abordar, aposta per actuar segons el nivell d’urgència. Una de les prioritats en l’àmbit social, eix en el qual encara no s’han concretat les actuacions, serà atendre els infants amb beques menjador.

Recomanacions personalitzades