El govern municipal recupera la històrica àrea convergent de desenvolupament i promoció econòmica

L’entrada de Junts per Molins a l’executiu ha vingut de la mà de la recuperació, amb un altre nom i sota presidència del PSC, d’una àrea creada pels antics convergents. La seva reincorporació ha estat una demanda de la formació liderada pel nou primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez.

Ramon Sánchez i Xavi Paz // Irene Juárez

Una de les novetats nascudes del retorn de la sociovergència a l’Ajuntament ha estat la recuperació de l’antiga àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, també coneguda com a Dipel. Aquesta àrea de govern va ser creada l’any 2007 pels antecessors de Junts per Molins, l’antiga Convergència, i la formació de Ramon Sánchez l’ha reivindicat de forma incansable des de la seva eliminació. Ara bé, tindrà un altre nom: Àrea de Desenvolupament Estratègic de la Vila (DIV), i estarà presidida per un regidor del PSC, Àlex Herrero.

El nou govern municipal del PSC i Junts per Molins ha explicat aquest dimecres les principals característiques de la nova estructura municipal, tot i que sense detallar com seran les dedicacions dels regidors. Encara no s’ha fet públic, per tant, quins edils es dedicaran exclusivament a l’Ajuntament i quins no.

En la roda de premsa s’ha posat èmfasi en la nova àrea. “Hem fet un debat intens sobre l’estructura dels ajuntaments”, ha explicat el portaveu de Junts per Molins, Ramon Sánchez. “Per a nosaltres era bàsic recuperar aquesta àrea”, ha reconegut.

Sánchez ha destacat el paper de l’àrea en referència al Palau de Requesens, perquè implicarà “un desenvolupament turístic i cultural del nostre municipi amb el museu del Renaixement”. Entén, a més, que de cara un futur, “poden incorporar-se noves regidories” que, tot i que estan en altres àrees, pel bé del “desenvolupament estratègic del municipi”, haurien de tenir-hi cabuda.

Junts presidirà només una àrea de govern i Sánchez serà primer tinent d’alcalde

Junts per Molins només presidirà una de les quatre àrees de la nova estructura de l’Ajuntament, Sostenibilitat i Territori, amb Ramon Sánchez al capdavant en substitució del socialista Miguel Zaragoza. El qui va ser candidat postconvergent a les passades eleccions, també serà el nou primer tinent d’alcalde.

Nou organigrama d’àrees i regidories // Ajuntament de Molins de Rei

Es creen dues noves regidories: Tecnología 4.0 i Canvi Climàtic

Com es pot observar en l’organigrama, s’ha creat una nova regidoria, la de Tecnologia 4.0, que forma part de l’àrea de DEV. El seu regidor serà Jordi Enseñat (Junts). De les altres, les tradicionals, hi haurà tant regidors postconvergents com socialistes: Jordi Pradell (Junts) serà el regidor d’Empresa i Activitats, Álex Herrero (PSC) d’Ocupació i Formació. A més, Pep Puiggarí (PSC) ocuparà la regidoria de Comerç, Mercat i Consum, i agafarà les regnes d’Assumptes Europeus. Carme Madorell (Junts) s’encarregarà de Turisme i Ramon Sánchez tornarà a ser regidor de Fira.

També es crea la regidoria de Canvi Climàtic, dins de l’àrea de Sostenibilitat i Territori, que tindrà Álex Herrero com a regidor. Ramon Sánchez passarà a ser el regidor d’Obres i Llicències i Esther Espinosa ho serà de Via Pública i Serveis Municipals com fins ara.

Pel que fa a les regidories de l’àrea de Serveis a les Persones (ASP), Esther Espinosa serà la regidora d’Educació i Carme Madorell la de Salut Pública i la d’Infància i Famílies. Ramon Sànchez portarà Esports. Ainoa García conservarà Cultura i (Dis)capacitat, i Revestido mantindrà Feminismes i LGTBI, a més de Moviments Veïnals i Ciutadania.

D’altra banda, Miguel Zaragoza continuarà presidint l’àrea de Serveis Centrals i Economia, tot i que perd protagonisme en les regidories que hi ha englobades. Per exemple, el regidor d’Hisenda i Finances passa a ser Jordi Ensenyat. La cartera de Serveis Socials continua en mans de Jessica Revestido.

“Musculatura tècnica per activar l’empresa municipal”

L’alcalde, Xavi Paz, ha insistit que amb el nou govern, que té majoria absoluta, és el moment de “dotar de musculatura tècnica per activar l’empresa municipal”. Sànchez ha posat en valor el fet que, amb l’entrada de la seva formació al govern, l’executiu “queda més reforçat, perquè introdueix quatre regidors més”.

A banda de recordar les línies bàsiques que han de dibuixar les actuacions del nou govern sociovergent, i en què la residència pren un valor important, l’alcalde ha declarat que pretén presentar un Pla d’Actuació Municipal (PAM) que hauria de veure la llum al “abril, maig o juny com a molt tard”.

Recomanacions personalitzades