Paz i Sánchez inicien la tercera sociovergència amb la residència com a gran repte

L’acord de govern signat vol finalitzar la recuperació de l’edifici del Molí, així com la del Palau de Requesens amb un nou museu sobre el Renaixement. Socialistes i postconvergents també es comprometen a impulsar l’habitatge protegit.

Ramon Sánchez i Xavi Paz amb l’acord de govern signat // Roger Cuartielles

Somriures i abraçades entre socialistes i postconvergents. Aquest divendres han segellat a la Federació Obrera un pacte de govern que comporta l’inici de la tercera sociovergència al municipi.

El document té 14 punts i tres projectes com a bandera. Un d’ells és la construcció de la futura residència d’avis, que les dues formacions s’han compromès a enllestir durant el mandat. “Hem estat les dues úniques formacions que sempre hem apostat per una nova llar d’avis”, han dit tant l’alcalde, Xavi Paz, com el portaveu de Junts per Molins, Ramon Sánchez.

La restauració de tot l’edifici del Molí i la definició dels seus usos també és un altre dels cavalls de batalla de l’acord, que també es marca com a objectiu acabar la restauració del Palau de Requesens i ubicar-hi un museu sobre el Renaixement a Catalunya. Socialistes i postconvergents també es comprometen a impulsar més habitatge protegit al municipi, així com fomentar la transformació digital i la lluita contra el canvi climàtic amb dues noves regidories sobre aquest àmbit.

L’acord també suposa la recuperació de l’àrea de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local (DIPEL), que els socialistes van eliminar només entrar al govern, però que ara recuperen a petició dels postconvergents.

Acord amb “mirada àmplia”

El pacte és fruit de mesos de negociacions i converses. “S’ha gestat amb una mirada àmplia, inclusiva i integradora. No volem falsos protagonismes, sinó treballar plegats per a Molins de Rei”, ha remarcat Paz, i ha recordat que des dels socialistes sempre han defensat la necessitat de tenir “un govern fort”.

Des de Junts per Molins, Ramon Sánchez ha justificat que entren al govern per “posar el municipi al centre”, i ha defensat que les reivindicacions independentistes seguiran vigents. De fet, Sánchez va assistir el passat cap de setmana a l’acte que l’expresident Carles Puigdemont va fer a Perpinyà.

“Xavi Paz no m’ha demanat que deixi de ser independentista”, ha insistit el líder de Junts, que considera que el pacte s’ha d’entendre en clau municipal i amb “el compromís de fer avançar Molins”. Sánchez també ha aclarit que la formació ha obtingut el suport de la direcció nacional del partit per dur a terme el pacte. De fet, la diputada de Junts al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ja va justificar el pacte fa un mes quan va visitar Molins de Rei per la Candelera: “És una incongruència que cal acceptar”, va dir.

Les dues formacions s’han compromès a donar a conèixer la composició del nou executiu la setmana vinent, així com a fer la primera reunió de govern dilluns. “Tenim molta feina a fer”, han recalcat.

La presidenta de Junts per Molins, Marta Munar, i la del PSC, Jessica Revestido, també han signat l’acord // Roger Cuartielles

Disculpes per validar el pacte amb una urna de l’1-O

Preguntat pels periodistes, Sánchez s’ha pronunciat per les queixes expressades a les xarxes socials per haver fet servir una urna de l’1-O en la validació del pacte amb la militància. “Demanem disculpes per si algú s’ha pogut sentir ofès, no era la nostra intenció”, s’ha limitat dir.

https://twitter.com/ViuMolinsdeRei/status/1235993361200361473

Recomanacions personalitzades