El PSC cessa els darrers càrrecs de confiança heretats de la sociovergència

Les persones cessades són la directora de serveis de l’àrea d’Alcaldia, Iolanda Garcia, la de l’àrea de Serveis a les Persones, Núria Segú i la de l’antiga àrea de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local, Carme Pi, tot i que aquesta última continuarà fins la Fira de la Candelera.

El cesament de Iolanda Garcia, Núria Segú i Carme Pi
El cessament de Iolanda Garcia, Núria Segú i Carme Pi // Irene Juárez

Dues de les tres persones que ocupaven els últims càrrecs de confiança escollits durant l’etapa sociovergent no han començat l’any a l’Ajuntament: el govern municipal del PSC les ha cessades durant el ple municipal del mes de desembre.

Tot i no haver estat nomenades pel govern socialista, ni per l’anterior tripartit independentista, les tres han continuat ocupant els seus respectius càrrecs perquè se’ls va concedir una pròrroga que ara ha arribat al seu final.

Es tracta de les directores de les àrees de Serveis d’Alcaldia, Iolanda Garcia; i la de Serveis a les Persones, Núria Segú. La directora de Serveis de l’antiga l’àrea de Desenvolupament i Promoció Econòmica Local que ara ja no existeix, Carme Pi, continuarà fins a la celebració de la Fira de la Candelera, ja que és una de les encarregades d’organitzar-la. Pi, a més, seguirà treballant a l’administració local perquè és funcionària.

Cal recordar que aquest novembre es va fer efectiva la renúncia del director de Sostenibilitat i Territori, Joan Sanahuja, qui també ocupava el seu càrrec gràcies a la pròrroga que tant el govern que unia CDC, CUP i ERC com el PSC van fer.

Dures crítiques pels nomenaments a dit

Durant el ple del cessament, es va aprofitar per debatre sobre la legitimitat dels càrrecs tradicionalment escollits a dit. Tot i que hi va haver posicions diverses, la portaveu de Molins Camina, Ana Aroca, i el de la CUP, Carles Ros, van ser especialment crítics. “Estem en contra d’aquest càrrec i la seva retribució”, deia Aroca.

D’altra banda, el portaveu d’ERC, Marcel López, es desmarcava de les acusacions perpetrades pels seus companys: “Em sap greu que ens instal·lem en retrets al passat”, lamentava. “Nosaltres ara mirem endavant”, afegia.

D’altra banda, des de Junts per Molins, Ramon Sánchez, va lamentar la cessió d’aquests càrrecs de confiança amb els que tenia una relació estreta. “Sempre defensarem el talent”, concloïa l’exalcalde.

Recomanacions personalitzades