El final de Festa Major desconcerta el públic

Després d’anys d’alts i baixos, i d’alguna remuntada, el final de Festa Major ha tornat a desconcertar alguns molinencs, que s’esperaven un altre tipus d’esclat de llum i color com un castell de focs per acomiadar dues setmanes de festa grossa.

La Festa Major ha acabat amb una dansa Bollywood i un llançament de confeti // Roger Cuartielles

Quinze dies de festa donen per a molt, tant que alguns venien aquest dilluns a la plaça Llibertat amb cares de cansament, però amb expectatives altes sobre com seria enguany el final de festa. Després d’anys d’alts i baixos, i d’alguna remuntada, alguns esperaven alguna sorpresa per dir adéu a dues setmanes de celebració. “Farem una activitat més innovadora i sorprenent, que deixarem una mica en incògnita”, van explicar des de l’Ajuntament durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major.

Però, no. Al programa hi deia “Final de festa amb esclat de confeti, llum i color”, i així ha estat. Quan faltaven pocs minuts per a les nou de la nit, la carpa de la plaça Llibertat i els seus voltants s’han anat omplint fins a vessar. A l’interior, ja feia estona que un grup de Bollywood actuava de mestre de cerimònies fent moure la pelvis als assistents. L’hora D s’acostava, però ni rastre de cap sorpresa.

De fet, alguns dels assistents han cregut que era la Mostra de Danses del Món, que dues hores abans havia començat al mateix espai i que potser encara havia d’acabar per donar pas al final de festa. Però de sobte el Bollywood s’ha combinat amb confeti i jocs de llums. “Quina Mostra de Danses més potent!”, s’ha sentit entre el públic.

Aplaudiments i somriures, sobretot dels més petits que han embogit amb el confeti. Després, l’escenari buit i els tècnics de so recollint l’equip. Tots menys el públic, que ha seguit dempeus esperant alguna cosa. No és que els balls estiguessin mal executats -han estat impecables-, sinó que els veïns s’esperaven quelcom més després de la dansa.

“Ara vindrà la traca final amb un castell de focs”, han dit alguns. Però no, la traca no ha arribat. Aquell ha estat el final. Així era com s’acomiadaven dues setmanes de Festa Major. “Quin desconcert”, han dit alguns en saber-ho.

La mateixa regidora de Cultura, Ainoa García, ha reconegut aquest dimarts a Ràdio Molins de Rei que cal fer autocrítica amb el final de festa. “Ha estat un final de festa agredolç, ens hem trobat que ens ha quedat una mica curt i que la gent no era el que esperava”. García s’ha compromès a treballar per millorar-lo de cara a l’any vinent.

El públic ha quedat dempeus després del confeti // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades