Dos espectacles de llums amb drons tanquen la segona Festa Major en pandèmia

Durant el primer show, 60 drons han representat dibuixos relacionats amb pel·lícules, mentre que el segon ha girat al voltant de videojocs clàssics. El moviment dels drons anava acompanyat de les bandes sonores dels films i els jocs, emeses des d’un directe de YouTube.

Viu Molins de Rei informa sobre les activitats de la Festa Major 2021. El treball periodístic és possible gràcies a la comunitat de socis i sòcies.

Els drons han acomiadat la Festa Major 2021 // Rut Font

Els experiments per tancar la Festa Major no són cap novetat. Si l’any passat va tornar el castell de focs després del desconcertant final de festa del 2019, aquest any un espectacle de llums amb drons ha estat l’encarregat de cloure les festes de Sant Miquel.

Una cinquantena de drons visibles des dels punts més elevats del municipi i tota la zona propera al parc de la Mariona han il·luminat el cel nocturn d’aquest diumenge. Des d’una alçada aproximada de 120 metres han fet dues passades, una a les deu i l’altre a les onze de la nit.

Els drons dibuixen l’escut de Molins de Rei per tancar la Festa Major // Rut Font

Harry Potter i Super Mario

Durant la primera mostra, 60 drons han dibuixat imatges icòniques de diferents pel·lícules com Harry Potter, Els Pirates del Carib o El Rei Lleó. La dansa dels drons l’ha acompanyat la banda sonora de cadascuna d’aquestes pel·lícules, retransmesa sincrònicament des d’un directe de Youtube. De fet, des del xat de l’streaming, els molinencs anaven comentant què els semblava la fi de festa: “Molt maco”, comentaven uns, “Jo no he vist res”, deien altres que viuen en llocs allunyats de la Mariona. La representació ha finalitzat quan els drons han dibuixat l’escut de Molins de Rei i, seguidament, han escrit “gràcies” al cel.

Una hora més tard ha començat el segon espectacle, aquest, dedicat als videojocs clàssics: Super Mario, Pac-Man, Tetris… Aquests, també, han estat acompanyats per les seves bandes sonores. En aquest cas, el show ha acabat amb una explosió amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Tot i que l’Ajuntament ho va publicar a les seves xarxes socials, molts molinencs han vist el final de festa sense la música, ja que no sabien a quin enllaç havien d’accedir.

La segona Festa major amb aforaments limitats

Aquest show de llums amb drons ha tancat la segona Festa Major en pandèmia, caracteritzada per la tornada de la cultura popular amb mostres estàtiques. Si l’any passat les bèsties de foc es van haver de quedar a casa, enguany han pogut preparar lluïments més modestos a l’espera de poder recuperar les cercaviles. La resta d’actes de les festivitats s’han caracteritzat, com l’any passat, en concerts i obres culturals en espais tancats per controlar l’aforament i la distància interpersonal.

Missatge final de la primera passada dels drons // Rut Font

Recomanacions personalitzades