Col·lectius feministes clamen que no volen violadors “ni a Molins, ni enlloc”

La presumpta violació d’una noia a Molins de Rei la setmana passada ha desencadenat la protesta, amb la participació d’unes 200 persones. S’ha llegit un manifest que ha instat a “reprendre l’autodefensa feminista” davant la “passivitat policial i institucional”.

Els manifestants han recorregut carrers del Centre Vila // Clàudia Ferràndiz

Unes 200 persones s’han reunit a la plaça de la Creu per denunciar les agressions masclistes aquest dimarts al vespre. La presumpta violació d’una noia a Molins de Rei la setmana passada ha estat el desencadenant de la manifestació, que l’han secundat diversos col·lectius del municipi com Molins Feminista, Les Heures o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Les organitzadores han llegit un manifest davant l’estació de tren, on han posat sobre la taula casos de violència masclista recents, com les agressions a Molins de Rei i el Papiol de la setmana passada. També han explicat que aquest dilluns una noia “va veure com un home es masturbava mentre ella li donava indicacions per arribar al CAP”. Quan ho va anar a denunciar, els Mossos d’Esquadra li van comentar que no podien fer-hi res perquè ella ja és major d’edat.

Davant la passivitat policial i institucional, instem a reprendre l’autodefensa feminista i cuidar-nos entre nosaltres”, ha remarcat el manifest. Les organitzadores també han denunciat que les dones estan “fartes de ser objecte de vexació, agressió i assassinat pel fet de ser dones”.

La protesta ha començat a la plaça de la Creu al vespre // Clàudia Ferràndiz

No volem violadors ni a Molins de Rei ni enlloc, així que seguirem prenent els carrers, lluitant, defensant-nos i cridant ben fort: fora els masclistes dels nostres barris”. Aquesta ferma declaració i un crit col·lectiu han donat peu a una marxa pels carrers del Centre Vila.

Els manifestants han recorregut un tram de la Carretera i el passeig del Terraplè sota consignes de “Si en toquen una, ens toquen totes”, “Ni un pas enrere contra el patriarcat”, “Patriarcat i capital: aliança criminal”, “No són mortes, són assassinades” o “Cap agressió sense resposta”. La marxa ha acabat a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha tornat a llegir el manifest.

L’any passat, arran de la violació en grup iniciada en una discoteca, els col·lectius feministes de Molins de Rei també van sortir als carrers mostrant indignació ciutadana davant les agressions masclistes.

Recomanacions personalitzades