Ingressa a presó el violador que captava les víctimes amb una oferta falsa de feina

Els Mossos d’Esquadra confirmen que el detingut va agredir sexualment una noia el passat 16 de setembre a Molins de Rei i va intentar-ho sense èxit amb un altre el dia 12 al Papiol. El Cap de la Unitat d’Investigació de Sant Feliu, Antoni Maldonado, assegura que es tracta d’un “depravat sexual” originari de Corbera de Llobregat que ja va ser investigat l’any 2017 per un cas similar amb una menor a L’Hospitalet. La Policia catalana no descarta que hi hagi més joves afectades.

L’agressor sexual, en el moment de ser detingut // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut al seu domicili a un home de 25 anys natural de Corbera de Llobregat com acusat de la violació d’una jove el passat 16 de setembre a Molins de Rei. L’individu, que ja ha ingressat a presó i va cometre les dues agressions, una consumada i l’altra una temptativa al Papiol quatre dies abans, utilitzava els anuncis de feina que penjaven les joves al portal Milanuncios per contactar amb elles i oferir-los un lloc de treball a canvi de favors sexuals. Així ho ha confirmat avui el Cap de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, el sergent Antoni Maldonado, en una compareixença de premsa.

Maldonado ha explicat que el detingut sempre utilitzava el mateix ‘modus operandi’ i amb un perfil de noies determinat. “Feia un filtre i captava a joves amb unes característiques similars. Eren joves, amb bona aparença física, de nacionalitat sud-americana i amb poc arrelament a Catalunya”. Les dues víctimes eren residents a Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat.

L’agressor primer ho va intentar el dia 12 de setembre al Papiol, on va contactar amb una jove de nacionalitat colombiana, va quedar amb ella i se la va endur a una zona allunyada. Allà va posar com a condició per donar-li feina que havia de mantenir relacions sexuals amb ell. Després de negar-se, li va robar la bossa de mà, el telèfon mòbil i 150 euros. Quatre dies més tard va repetir l’acció amb una noia peruana de 19 anys, amb la qual va quedar a Rubí. Des d’allà se la va emportar al polígon Rabella de Molins de Rei, dient-li que es dirigien a una cafeteria per concretar-li l’oferta laboral. Una vegada realitzada l’agressió, la va intentar fer fora del vehicle, però la noia es va resistir perquè la seva bossa de mà es va quedar dins del cotxe. El detingut va accelerar, el que va provocar que la jove patís lesions per abrasió, a més de l’agressió sexual.

El Cap de la Unitat d’Investigació, Antoni Maldonado, ha comparegut davant els mitjans de comunicació // David Rodríguez

Investigació de més casos

El sergent Maldonado ha assegurat que, inicialment, no van vincular els dos casos, però va ser la confessió de la noia que va ser violada a Molins de Rei el que va fer avançar la investigació. Maldonado, que ha definit el detingut com “un depravat sexual”, ha revelat que “possiblement hi ha més víctimes, ja que tenim constància d’altres noies amb les quals l’agressor va contactar però no va arribar a quedar”.

Els Mossos d’Esquadra ja fa més de dos anys que seguien la pista del detingut. De fet, el 2017 van rebre una denúncia d’una menor, de 17 anys, que havia ofert els seus serveis com a cambrera. L’home va contactar amb ella mitjançant un missatge de text per contractar-la en tasques de neteja a canvi de tenir relacions sexuals. També li va prometre 250 euros. En aquell cas, la noia va informar la policia catalana, que el van denunciar per un delicte de sol·licitud de favors sexuals a una menor.

Recomanacions personalitzades